Γλυκοπατάτες, μια ολόκληρη ιστορία μόνες τους
ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΡΟΗ 5:02:00 μ.μ.
Κατά έναν περίεργο τρόπο δεν τρώμε γλυκοπατάτες στην Ελλάδα. Προτιμούμε τις κανονικές, λευκόσαρκες. Είναι μια πηγή απόλαυσης και βιταμινών που χάνουμε. Αυτή η ηδονική, απολαυστική λιχουδιά, που μπροστά της η λευκή πατάτα είναι απλώς …οδοντόκρεμα, είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υπάρχουν γλυκοπατάτες σε κάθε σούπερ μάρκετ (εισαγωγής και ελληνικές) και σε βιολογικές λαϊκές, ελληνικές.
Υπάρχουν σε πολλά χρώματα: Πορτοκαλί, σκούρο και ανοιχτό, λευκόχρωμες και κιτρινωπές. Οποιες και να πάρετε, είναι βόμβες γεύσης και βιταμινών. Καροτένιο, βιταμίνες C, D, B6, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο. Πιστέψτε με, φάτε συχνά γλυκοπατάτες, μπρόκολο και αβοκάντο και θα δείτε μεγάλη αλλαγή στο δέρμα, στην υγεία και στην φυσική σας κατάσταση.
Συνταγές; Δεκάδες.
Γλυκοπατάτες βραστές στον ατμό, με μπρόκολο και άλλα λαχανικά. Προσθέτουμε, αφού βράσουν, λεμόνι, ελαιόλαδο, θυμάρι
Γλυκοπατάτες τηγανητές σε λίγο λάδι -Προσοχή, θέλει λίγο χρόνο γιατί λυώνουν απότομα
Γλυκοπατάτες ψητές, σε ροδέλες με τη φλούδα, ραντισμένες με λίγο λάδι και χοντρό αλάτι. Ψήνονται και σε ένα κομμάτι λαδόκολα, στο γκριλ
Γλυκοπατάτες σε γλυκά, παντός είδους. Το αγαπημένο των Αμερικανών
Γλυκοπατάτες βραστές και λυωμένες σε σούπα. Πάρτε λίγο νερό από το βράσιμο και αφού τις λυώσετε στο μίξερ προσθέστε αναλόγως
Γλυκοπατάτες πουρέ, συνοδεύει όλα τα ψητά
Γλυκοπατάτες ψητές ολόκληρες. Μετά προσθέστε από πάνω όποια σάλτσα ή ορεκτικό θέλετε
https://www.iefimerida.gr/