loading...

Πώς η αναζήτηση της αγάπης μπορεί να αδειάσει έναν τραπεζικό λογαριασμό


























Την ανάγκη των ανθρώπων να συνδεθούν ρομαντικά μέσα από ιστοσελίδες και εφαρμογές εκμεταλλεύονται οι απατεώνες του κυβερνοχώρου για να κερδίσουν χρήματα.

Μεταξύ 2015-2018, ο ετήσιος αριθμός θυμάτων από «ρομαντικά scams» αυξήθηκε σε 21.000 από 8.500, σύμφωνα με την FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ). Σύμφωνα με την έκθεση «2018 Internet Crime Report» του FBI, οι «ρομαντικές» απάτες, μετρώντας χρηματικές απώλειες ύψους σχεδόν 363 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ήταν δεύτερες στη λίστα με τις πιο κοστοβόρες ηλεκτρονικές εξαπατήσεις, έχοντας συντελέσει στο να χάσουν πολλά θύματα όλες τις αποταμιεύσεις τους ή ακόμη και να χρεωθούν.


Καθώς η «αναζήτηση της αγάπης» συνήθως εντείνεται γύρω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η ESET παρουσιάζει τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια, που μαρτυρούν ότι η νέα διαδικτυακή σας γνωριμία στην πραγματικότητα είναι κάποιος απατεώνας, που ψάχνει να βρει έναν δρόμο προς το πορτοφόλι σας και όχι προς την καρδιά σας.

Φωτογραφίες: Οι απατεώνες συνήθως χρησιμοποιούν ψεύτικες φωτογραφίες μοντέλων, οπότε, αν υποψιάζεστε κάτι, ζητήστε μια οικογενειακή φωτογραφία. Προσέξτε επίσης γιατί μπορεί να έχουν κλέψει φωτογραφίες πραγματικών ανθρώπων, για να φανούν πιο αληθινές. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας αν αισθάνεστε ότι κάτι τρέχει με τις φωτογραφίες τους, και κάντε μία αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Google, βάζοντας τη φωτογραφία στο Google images.

Εκδηλώνονται πολύ γρήγορα βαθιά συναισθήματα: Το να ισχυρίζεται μία νέα γνωριμία ότι σας αγαπάει ή ότι είστε ο έρωτας της ζωής του/της από πολύ νωρίς, θα πρέπει να σας προβληματίσει έντονα. Οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν τη σχέση όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να σας κάνουν να χαλαρώσετε τις αντιστάσεις σας και να ανοίξετε την καρδιά, και, κυρίως, το πορτοφόλι σας. Αν υποψιαστείτε κάτι, μπλοκάρετε ή αναφέρετε το προφίλ, μία δυνατότητα που προσφέρεται από τις περισσότερες εφαρμογές γνωριμιών.

Μεταφορά της συνομιλίας σε άλλο μέσο: Οι πλατφόρμες επικοινωνίας διαθέτουν κι άλλους τρόπους να ανιχνεύουν τους απατεώνες πέρα από την υποβολή αναφοράς. Προκειμένου να αποφύγουν την ενεργοποίηση αυτών των μηχανισμών, οι απατεώνες θα θελήσουν να μεταφέρουν τη συζήτηση σε άλλο κανάλι επικοινωνίας και θα σας ζητήσουν τον αριθμό τηλεφώνου ή το email σας. Σε αυτό το σημείο, φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί για το αν θα δώσετε προσωπικές πληροφορίες σε ένα άτομο που ουσιαστικά δεν γνωρίζετε καθόλου.

Δεν μπορείτε ποτέ να συναντηθείτε: Οι απατεώνες συχνά προτιμούν να κλέβουν την ταυτότητα επαγγελματιών που εμπνέουν εμπιστοσύνη, αλλά συχνά πρέπει να εργάζονται στο εξωτερικό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν έχετε κάνει μία τέτοια γνωριμία και κάθε φορά που προσπαθείτε να προγραμματίσετε μια συνάντηση, εμφανίζει μια δικαιολογία ότι δεν μπορεί να το κάνουν, ακόμα και αν προτείνετε να συναντηθείτε στη μέση της διαδρομής, θα πρέπει να αρχίσετε να αμφισβητείτε την αυθεντικότητα και τους σκοπούς της.

Λάθη στη γλώσσα: Τυπογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη συμβαίνουν περιστασιακά και ο καθένας που συναντάτε δεν θα έχει τέλεια γνώση της γλώσσας. Ωστόσο, καλό θα είναι να υποψιαστείτε αν βλέπετε ασυνήθιστα λάθη στην ορθογραφία, στο λεξιλόγιο και τη σύνταξη της νέας σας γνωριμίας και να κάνετε έλεγχο στο Google για να δείτε αν είναι αυτός/ή που ισχυρίζεται ότι είναι.

Ζητάνε χρήματα: Μόλις η γνωριμία προχωρήσει λίγο, ο απατεώνας θα προσπαθήσει να ζητήσει χρήματα. Συνήθως, θα αρχίσει με μικρά ποσά, για επισκευή αυτοκινήτου ή για να αγοράσει φάρμακα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, θα αυξάνει σταθερά το ποσό που χρειάζεται, ισχυριζόμενος ότι τα χρειάζεται για κάτι σοβαρό, π.χ. για να περιθάλψει έναν άρρωστο συγγενή, ή για να στηρίξει τη νεοσύστατη επιχείρησή του που δεν πηγαίνει καλά. Εκτός από το να ξεγελαστούν και να χάσουν τις αποταμιεύσεις μία ζωής, υπάρχουν και περιπτώσεις θυμάτων που χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για τη διακίνηση παράνομων ουσιών στο όνομα της «αγάπης», καταλήγοντας στη φυλακή, γεγονότα που καταδεικνύουν ακόμη περισσότερο ότι οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην εμπιστοσύνη.



https://www.naftemporiki.gr/      

on 5:55:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πώς η αναζήτηση της αγάπης μπορεί να αδειάσει έναν τραπεζικό λογαριασμό

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.