loading...

Στ. Πέτσας: Πώς θα γίνει η επένδυση των 31,9 δισ. ευρώ


























Στον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Κομισιόν για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν θα ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα. Θα τα επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα. Γι’ αυτό, υπάρχει ένας οδικός χάρτης, ένα χρονοδιάγραμμα, για να ετοιμαστεί πρώτα το σχέδιο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Το σχέδιο της Κομισιόν, το οποίο παραμένει πρόταση και όχι οριστική απόφαση (σ.σ. εκκρεμούν αρκετές λεπτομέρειες), προβλέπει -σε πρώτη φάση- τη χορήγηση προς την Ελλάδα κονδυλίων 31,9 δισ. ευρώ, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων.

Η κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου, στη βάση του οποίο θα διανεμηθούν τα παραπάνω χρήματα, έχει ανατεθεί σε μία Επιτροπή, η οποία αποτελείται από οικονομολόγους, με επικεφαλής τον νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη.

«Αυτοί θα σχεδιάσουν το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας για την επόμενη δεκαετία, λαμβάνοντας υπόψη και αυτή τη χρηματοδότηση, η οποία είναι πολύ μεγάλη. Ακολούθως ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει πως θα διαμορφώσει αυτό το σχέδιο, εντάσσοντάς το στην κυβερνητική πολιτική» εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το συγκεκριμένο σχέδιο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υποβληθεί στις ευρωπαϊκές αρχές.

Στόχος η μείωση του ΦΠΑ στο 11% σε εστίαση, ξενοδοχεία

Όσον αφορά τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης.

«Ο τζίρος είναι το ένα στοίχημα για τον κλάδο. Από την άλλη, είναι η απασχόληση, οι τιμές, αλλά και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος».

Ειδική μνεία έκανε και στη μείωση του ΦΠΑ, καθώς δεσμεύτηκε ότι το οικονομικό επιτελείο θα εξετάσει την αναπροσαρμογή των συντελεστών στο 11% τόσο για το κατάλυμα, όσο και στην εστίαση.

«Θα την δούμε στην πορεία» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

Στήριξη στην απασχόληση

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, όσων εργαζόμενων βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, ενώ υπενθύμισε την εξαγγελία για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 0,48%.

«Το σχέδιό μας βασίζεται στη μείωση του φορολογικού και ασφαλιστικού βάρους στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, γιατί θέλουμε να τονώσουμε την απασχόληση. Και απασχόληση, χωρίς μείωση του φορολογικού βάρους, δεν νοείται».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση προβλέπει τη μείωση των εισφορών κατά 0,48% για τους εργοδότες και κατά 0,42% για τους εργαζόμενους, από την 1η Ιουνίου.

naftemporiki.gr    

on 10:53:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Στ. Πέτσας: Πώς θα γίνει η επένδυση των 31,9 δισ. ευρώ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.