loading...

Ο Κυριάκος παίρνει την οικονομία πάνω του!



























Τρεις ενθαρρυντικές ενδείξεις προκαλούν τα πρώτα συγκρατημένα χαμόγελα αισιοδοξίας στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συγκράτηση της ύφεσης και την ταχύτερη επάνοδο στην ανάπτυξη, μέσω του σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας, που ετοιμάζεται πυρετωδώς.




Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

• Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση του πρώτου τριμήνου τη δείχνουν χαμηλότερη του αναμενομένου (0,9%), αλλά και χαμηλότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

• Η «απόφαση-μπαζούκας» της ΕΚΤ και της Κ. Λαγκάρντ να αυξηθεί κατά 600 δισ. το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς τίτλων (φτάνοντας έτσι το 1,35 τρισ. ευρώ). Μια απόφαση που εκτός των άλλων είχε σαν αποτέλεσμα τη ραγδαία πτώση των 10ετών ελληνικών ομολόγων.

• Οι πρώτες χειροπιαστές και ενθαρρυντικές ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό (ιδιαίτερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο), με πιο χαρακτηριστικό το άμεσο ξεπούλημα του 80% των τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα στην αγορά της Φινλανδίας. Στο Μ. Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία ότι η τελική ύφεση δεν θα έχει σχέση με τις προβλέψεις που την εκτίνασσαν πάνω από το 10%, καθώς και ότι η ελληνική οικονομία «θα αντέξει».

ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του νέου προγράμματος τον έχει πάρει «πάνω του» ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα πάρει και τις τελικές πολιτικές αποφάσεις, αφού ακούσει και τις εισηγήσεις της Επιτροπής υπό τον κ. Πισσαρίδη. Ο ρόλος της Επιτροπής θα είναι συμβουλευτικός και όχι αποφασιστικός. Αθελά του «σύμμαχος» της κυβέρνησης στην καλύτερη του αναμενομένου έκβαση της οικονομίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος μέσα στην αμηχανία του εκτίθεται τραγικά, ευχόμενος την οικονομική κατάρρευση της χώρας και επενδύοντας πολιτικά σε αυτήν…

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ θέμα που παίρνει επίσης «πάνω του» ο Κ. Μητσοτάκης είναι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκτός από τις επιστολές που έστειλε στην ηγεσία της Ε.Ε. για τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει ξανά και με νέα στοιχεία το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 19 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κ. Μητσοτάκης, τόσο με τις επιστολές του όσο και με την παρέμβαση στη Σύνοδο Κορυφής, στέλνει το μήνυμα ότι θα υπάρξει αντίδραση εφόσον η Αγκυρα «πατήσει τις κόκκινες γραμμές», δηλαδή προχωρήσει σε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Οπως εκτιμούν διπλωματικοί κύκλοι, αυτή η πίεση που ασκεί ο πρωθυπουργός στην Ε.Ε. ενδέχεται να οδηγήσει σε μια ευρύτερη αναθεώρηση του πλαισίου των σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ νωρίτερα -στις 16 Ιουνίου- ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Ισραήλ. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί πριν από την πανδημία και είχε ως βασικό αντικείμενο τις επενδύσεις και τον τουρισμό. Ομως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, «αποκτά και έντονο διπλωματικό ενδιαφέρον» μετά την έξαρση των τουρκικών προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Η προσδοκία είναι η ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των ήδη καλών σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά και η επιχειρησιακή συνεργασία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


https://eleftherostypos.gr/    

on 9:57:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ο Κυριάκος παίρνει την οικονομία πάνω του!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.