loading...

Φωτιά στο Μάτι: Η δημοσιογράφος της Καθημερινής που αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης των ενόχων























Υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που υπενθυμίζουν γιατί το επάγγελμα θεωρείται λειτούργημα και γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Μπροστά στις απειλές και τις συνεχείς προσπάθειες φίμωσης και απαξίωσης του Τύπου, κάποιοι ορθώνουν ανάστημα και φωνάζουν πως η δημοσιογραφία θα παραμένει δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη και πως δεν δέχεται καμία παρέμβασης.



Ένας από αυτούς τους δημοσιογράφους που φωνάζουν βροντερό παρών και αποκαλύπτουν όσα άλλοι ήθελαν να μείνουν για πάντα στο σκοτάδι, είναι η Μαριάννα Κακαουνάκη. Και πως θα μπορούσε να κάνει αλλιώς άλλωστε, όταν το επαγγελματικό γονίδιο το έχει αποκτήσει από τον πατέρα της, τον αείμνηστο Νίκο Κακαουνάκη, ο οποίος δεν έμπαινε ποτέ σε καλούπια και μίλαγε πάντα με ελεύθερη φωνή, όποιον και αυτή ενοχλούσε.





























Η Μαριάννα Κακαουνάκη μας δείχνει με τα ρεπορτάζ της ότι είναι "φτιαγμένη" από την ίδια ασυμβίβαστη στόφα. Και το απέδειξε περίτρανα και με τα ρεπορτάζ της για τη φωτιά στο Μάτι, τελευταίο μέρος του οποίου αποκαλύπτει κυνική επιχείρηση συγκάλυψης. Η ίδια βέβαια δεν άφησε ποτέ να ξεχαστούν όσα κάποιοι επιχείρησαν να σβήσουν από τη μνήμη του ελληνικού λαού.


Και πως άλλωστε όταν ήταν αρχισυντάκτρια του ρεπορτάζ "Μάτι, τα ντοκουμέντα μιλούν", της μεγάλης έρευνας του Αλέξη Παπαχελά, για τα κρίσιμα λάθη και τα αναπάντητα ερωτήματα για τη φωτιά στο Μάτι, που προβλήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και καθήλωσε το πανελλήνιο με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν καθόλες τις "πράξεις" του δράματος.

Σε αυτό το ρεπορτάζ μάθαμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς στο Μάτι πολλές ώρες πρίν από την σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκαλύφθηκε και το απόλυτο μπάχαλο που επικρατούσε στις τάξεις της Πυροσβεστικής όπου είχε χαθεί κάθε έλεγχος. Ενώ προέκυψαν με ανάγλυφο τρόπο και οι τραγικές παρεμβάσεις των υπουργών που έδιναν εντολές στους επιτελείς, κάνοντας τον συντονισμό μιας ούτως ή άλλως πολύ δύσκολης πυρκαγιάς ακόμα πιο δύσκολο.




























Η τελευταία αποκάλυψη της Μαριάννας συγκλόνισε τη χώρα λίγες ημέρες πριν τη "μαύρη επέτειο". Συγκλονισμένη και η ίδια, δηλώνει σε ανάρτησή της ότι "νομίζω τότε όλοι νιώσαμε απελπίσια με το απόλυτο μπάχαλο που επικρατούσε εκείνη την ημέρα. Σήμερα ακούμε κάτι άλλο. Εξίσου ή ακόμα πιο σοβαρό. Την απόπειρα συγκάλυψης, τον απίστευτο κυνισμό αλλά και τον δόλο με τον οποίο έχουν λειτουργήσει κάποιοι, εαν οχι στο Μάτι, σίγουρα στα Κύθηρα και τη Μάνη".

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι "όλες αυτές τις μέρες σκέφτομαι τις οικογένειες που έχασαν κάποιον δικό τους ή έζησαν την φωτιά, το πως θα νιώσουν ακούγοντας αυτό τον διάλογο. Αλλά και τους πυροσβέστες που κινδυνεύουν κάθε χρόνο κάνοντας σωστά την δουλειά τους. Είναι πραγματικά τραγικό να κλονίζεται τόσο βαθιά η εμπιστοσύνη στο κράτος και στους θεσμούς αλλά εαν κάτι άλλο δείχνει το ρεπορτάζ είναι πως κάποιοι, ευτυχώς άντεξαν τις πιέσεις και έκαναν σωστά την δουλειά τους".

Η ανάρτηση της Μαριάννας Κακαουνάκη για την φωτιά στο Μάτι:































Η Μαριάννα Κακαουνάκη γεννήθηκε το 1981. Σπούδασε Ψυχολογία στο Royal Holloway και Οργανωτική και Κοινωνική Ψυχολογία στο London School of Economics. Τον Ιανουάριο του 2005 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή "Οι Φάκελοι” του Αλέξη Παπαχελά και αργότερα στην εκπομπή "ΙΣΤΟΡΙΕΣ” (ΣΚΑΙ). Απο το 2013 αρθογραφεί στην "Καθημερινή” ενώ έχει συνεργαστεί με την Wall Street Journal, το Αμερικανικό δίκτυο CBS και την "Οlympic Broadcast Service” έχοντας εργαστεί ως ρεπόρτερ σε επτά Ολυμπιάδες.


https://www.thetoc.gr/    

on 7:56:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Φωτιά στο Μάτι: Η δημοσιογράφος της Καθημερινής που αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης των ενόχων

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.