Pages

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

"ΠαραΣΥΡΟμαι... Δονούσα". Μια εξαιρετική Αποστολή Αγάπης του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου στο νησί της Δονούσας.

Μια εξαιρετική και πρωτότυπη Αποστολή Αγάπης διοργάνωσαν πέρυσι τον Μάϊο τα μέλη του "Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου" στη Δονούσα με την ευρηματική ονομασία "ΠαραΣΥΡΟμαι... Δονούσα".





Δυστυχώς μόλις τώρα ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου Τάσο Ρούσσο για εκείνη την εξαιρετική, όπως είπα, Αποστολή, και την δημοσιεύω αμέσως στο "Rib and Sea", καθώς θεωρώ ότι τέτοιου είδους προσπάθειες δικαιολογούν, θα έλεγα, τον κυριότερο λόγο ύπαρξης των μη κερδοσκοπικών σωματείων, ιδιαιτέρως δε αυτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της θάλασσας. Προσπάθειες οι οποίες πρέπει να προβάλονται πάντοτε από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για μια Αποστολή Αγάπης που είχε δύο σκέλη και απευθυνόταν στα 23 συνολικώς παιδιά-μαθητές της Δονούσας. Το πρώτο σκέλος ανέλαβε να φέρει εις πέρας η θεατρική ομάδα του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου που δούλεψε επί μήνες για να προετοιμάσει μια πέρα ως πέρα επιτυχημένη παράσταση. Όλα τα μέλη της θεατρικής αυτής ομάδας είναι άνθρωποι της θάλασσας και από χόμπυ ηθοποιοί, σκηνογράφοι, σεναριογράφοι, δημιουργοί κοστουμιών, υπεύθυνοι φωτισμού. Μόνοι ίσως επαγγελματίες οι δημιουργοί του βίντεο το οποίο ήταν, από κάθε άποψη, άψογο! Οι Γιώργος και Μάριος Ρούσσος στην εικονοληψία, ο Γιώργος Ρούσσος στο μοντάζ και την επεξεργασία της εικόνας και ο Πρόεδρος του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου Τάσος Ρούσσος στη σκηνοθεσία. Την αφήγηση έκανε η Γεωργία Ματσούκα.
Τα καύσιμα για τα σκάφη που έλαβαν μέρος στην Αποστολή προσέφερε η εταιρεία "SEKAVIN", ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν συνδιοργανώτρια, με χορηγούς επικοινωνίας την εταιρεία "Replay", για τις εναέριες λήψεις, την ημερήσια εφημερίδα "Κοινή Γνώμη" και την "Vector Press". Συνέδραμαν η Δημοτική Κοινότητα Δονούσας, οΠολιτιστικός Σύλλογος Δονούσας "Ποσειδών", η Daniela Lacuri, η Ρίτα Κάϊλα, η Γεωργία Βουτσίνου και τα καταστήματα "Εποχές" και "Ποικιλοπωλείον".
Το θεατρικό έργο “Χάθηκε ο Φώτης. ΣΤΟΠ.”, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Γεωργίας Ματσούκα, ενθουσίασε τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημά τους. Μέσω του θεατρικού αυτού δρώμενου τα παιδιά της Δονούσας και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να μάθουν για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις νησιωτικές περιοχές, όπως η υπεραλίευση, η παράνομη αλιεία, η θαλάσσια ρύπανση και η καταστροφή των ακτών από τον υπερβολικό τουρισμό. Μέσα από το θεατρικό δρώμενο τα μέλη του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου προσπάθησαν να περάσουν στα παιδιά της Δονούσας οικολογικά μηνύματα για την προστασία της Φύσης γενικότερα και της θάλασσας ειδικότερα.
Ακολούθησε "παιγνίδι" ζωγραφικής, με τα παιδιά να αποτυπώνουν στο χαρτί τον κόσμο της θάλασσας και πώς θα ήθελαν αυτός να είναι. Στη συνέχεια τα μέλη του Ο.Φ.Τ.Σ. παρέδωσαν βιβλία για τις βιβλιοθήκες των σχολείων της Δονούσας, δωρεά της Νάνσυ Χάλαρη στη μνήμη του πατέρα της δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημητρίου Χάλαρη.
Θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. και τα μέλη του Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου που με αυτή την πρωτότυπη πρώτη Αποστολή τους έβαλαν ψηλά τον πήχυ για το μέλλον.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θαυμάστε την εξαιρετική δουλειά των δημιουργών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.