loading...

Τσίπρας σε Μέρκελ: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την Die Welt, ο Τσίπρας, «παρακαλεί τώρα την Μέρκελ να απαλύνει την πίεση για μεταρρυθμίσεις»Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε φίλους και πολέμιους του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και της πολιτικής των αρνητικών επιτοκίων, σχολιάζονται σήμερα από τα γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως τονίζει η Deutsche Welle, η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου καυτηριάζει τη σύνδεση της οικονομικής κρίσης με το προσφυγικό, σε υψηλούς τόνους και με αφορμή πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Υπάρχουν παρακλήσεις, τις οποίες δεν μπορείς να απορρίψεις, γιατί εμπεριέχουν ένα στοιχείο απειλής. Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος "παρακαλεί" τώρα την Μέρκελ να απαλύνει την πίεση για μεταρρυθμίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση εκφράζει φόβους για αποσταθεροποίηση στη χώρα του, όπως ανέφερε ο Τσίπρας, αποκρύπτοντας μόλις και μετά βίας την απειλή. Το κόλπο πιάνει. Γιατί αν υπάρχει κάτι που απεύχεται η καγκελάριος, αυτό είναι μία αποσταθεροποίηση της Ελλάδας στο προσφυγικό ανάχωμα που με τόση προσπάθεια έχει υψωθεί στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Die Welt.

Ποιο είναι, όμως, το «δια ταύτα» για τον αρθρογράφο της Welt; 

Όπως αναφέρει, «φαίνεται ότι παράλληλα με τις προσφυγικές ροές εκδηλώνεται και μία "φάλλαγα εκβιασμών", η οποία αρχίζει από τον Βόσπορο, περνάει από τις αναδυόμενες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και κινείται προς την κεντρική Ευρώπη. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι επικριτές του ευρώ».

Ωστόσο, σημειώνει, «το συμπέρασμα αυτό είναι βεβιασμένο. Διότι η πραγματική αιτία της δραματικής κλιμάκωσης είναι μία μαζική μετακίνηση πληθυσμών, η οποία δεν σχετίζεται ούτε με το ευρώ, ούτε με την αποτυχία όσων διαφεντεύουν τα δημοσιονομικά της νότιας Ευρώπης να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις. Είναι μία αποσύνθεση του κράτους, η οποία εκδηλώνεται στο νότιο άκρο της Ευρώπης και απειλεί να εξαπλωθεί ενδημικά προς τον Βορρά». 

Όπως υπογραμμίζει, φια να σταματήσει θα χρειαστούν χρήματα, «είτε μιλάμε για ευρώ, είτε για γερμανικά μάρκα και θα απαιτηθεί μία ψυχρή και πραγματιστική πολιτική ισχύος- ακόμα και απέναντι στους εκβιαστές».

http://www.protothema.gr/

on 12:37:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Τσίπρας σε Μέρκελ: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.