"Αναμφίβολα, συμφέρει το κόμμα μου να κάθεται εκεί, αλλά δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον. Για τ' όνομα του Θεού, φίλε μου, φύγετε!" είπε ο Κάμερον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων.
Ο ηγέτης των Συντηρητικών υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Ο Κόρμπιν αμφισβητείται έντονα από τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, πολλοί από τους οποίους τον κατηγορούν για τη "χλιαρή" προεκλογική εκστρατεία του υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Περισσότεροι από τους μισούς σκιώδεις υπουργούς του έχουν ήδη παραιτηθεί ενώ την Τρίτη έχασε και την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας που υπερψήφισε (172 υπέρ έναντι 40 κατά) μια πρόταση μομφής σε βάρος του.
Ωστόσο ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι εξελέγη από το 60% των μελών και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος –και όχι από τους βουλευτές– και δεν θα "προδώσει" τη βάση.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξαπέλυσε επίθεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τον να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών.
«Μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου (Συντηρητικοί) να κάθεται στη θέση του, αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Για το Θεό άνθρωπέ μου φύγε!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάμερον κατηγορώντας τον Κόρμπιν για τη «χλιαρή» υποστήριξή του στο Bremain.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα είναι δύσκολοι οικονομικά καιροί», δήλωσε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο.
«Εάν πράγματι δούμε οικονομικές δυσκολίες, ένας από τους τρόπους που θα πρέπει να αντιδράσουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι τα δημόσια οικονομικά μας και η οικονομία μας παραμένουν ισχυρά… άρα δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αναστείλουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες», δήλωσε, απορρίπτοντας το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν για περισσότερες επενδύσεις.
Το να διατηρηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο ενωμένο είναι ύψιστης σημασίας, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας στις ανησυχίες ότι τα έθνη που συνθέτουν τη χώρα μπορούν να επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ τoυ Brexit.
«Το να διατηρηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο ενωμένο είναι απολύτως ύψιστο εθνικό συμφέρον για την χώρα μας», δήλωσε στο κοινοβούλιο.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)