loading...

Τηλεοπτικές άδειες: Πρόταση για 9 κανάλια κι άλλα δύο στο μέλλον

Τη βούληση να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασε στη Διάσκεψη των Προέδρων το προεδρείο του ΕΣΡ, αποφεύγοντας ωστόσο, να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη έναρξη της σχετικής διαδικασίας.

«Το ταχύτερο δυνατόν» συνηγόρησαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΕΣΡ αλλά και οι εκπρόσωποι των κομμάτων με τον Νίκο Βούτση να αναφέρει πως «δεν υπήρξε πίεση να μας πουν αν αυτό σημαίνει 2-3 μήνες, αλλά δεν σημαίνει χρόνια». Εκτίμηση του Προέδρου της Βουλής είναι πως σε διάστημα 2-3 μηνών θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η προκήρυξη και η διαγωνιστική διαδικασία.
Το ΕΣΡ και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρός του Ροδόλφος Μορώνης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής, πρότεινε να δημοπρατηθούν 9 άδειες με τη δυνατότητα εάν αξιοποιηθούν οι πολυπλέκτες της ΕΡΤ, να προστεθούν άλλες 2 μελλοντικά. Σε αυτές εντάσσονται ειδησεογραφικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και θεματικοί σταθμοί.

Ο Νίκος Βούτσης απαντώντας σε ερωτήσεις για το ποιος θα αποφασίσει τον αριθμό των αδειών, είπε πως «το ΕΣΡ θα προτείνει και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με την σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου». Τόσο ο πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρουμάνος όσο και ο αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης φέρονται να ζήτησαν να είναι γνωστός ο αριθμός των θεματικών τηλεοπτικών σταθμών πριν γίνει ο διαγωνισμός για τα γενικού περιεχομένου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωινή προειδοποίηση του Νίκου Παππά προς τα μέλη του ΕΣΡ ότι εάν δεν τηρούν το νόμο υφίστανται πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες. Το θέμα έθιξε στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ με τον Νίκο Δένδια να αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι «ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εμφανίζεται απειλητικός και αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Για ευθείες απειλές κατά μελών του ΕΣΡ έκανε λόγο και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Τόσο πάντως, ο κ. Κουτρουμάνος όσο και ο κ. Μορώνης σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται ούτε ότι απειλούνται ούτε ότι πιέζονται από κανέναν.

http://www.cnn.gr

on 11:53:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Τηλεοπτικές άδειες: Πρόταση για 9 κανάλια κι άλλα δύο στο μέλλον

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.