loading...

Το ΣτΕ ακύρωσε άλλες τέσσερις απολύσεις διοικητών νοσοκομείων - Νέος πονοκέφαλος για Ξανθό-Πολάκη

























Άκυρες, ως μη νόμιμες κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τέσσερις αποφάσεις του, τις απολύσεις τεσσάρων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών κρατικών νοσοκομείων, που έγιναν το 2015, μετά από διαδικασία αξιολόγησης από πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Το 2015, με αποφάσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παρέμειναν στις θέσεις τους. Κάποιοι από τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που παύθηκαν προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθούν, ως παράνομες, οι υπουργικές αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τις οποίες τέθηκαν σε αργία.

Σήμερα, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Τσιμέκα, εξέδωσε τέσσερις αποφάσεις (1301-1304/2017) με τις οποίες κάνει δεκτές τις αιτήσεις αντίστοιχων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών δημόσιων νοσοκομείων και ακυρώνει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αργία οι διοικητές, κλπ των νοσοκομείων, είναι μη νόμιμες, καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία, όπως πλημμελώς αιτιολογημένο είναι και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης.

Οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων που δικαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την σειρά δημοσίευσης των αποφάσεων του ΣτΕ είναι:

1) Γεώργιος Χρυσανθακόπουλος, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο».

2) Γεώργιος Γεωργιάδης, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιώς «Τζάνειο».

3) Αντώνιος Αγγελάρας, αναπληρωτής διοικητής του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αττικής και

4) Αναστάσιος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός - Οφθαλμιατρείο Αθηνών- ΓΝΑ Πολυκλινική».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο το ίδιο Τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε ακόμα 10 απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών δημοσίων νοσοκομείων.

ΝΔ: Νέο «χαστούκι» στην κυβέρνηση

Σχολιάζοντας την νέα απόφαση του ΣτΕ, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου δήλωσε ότι «το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις απολύσεις τεσσάρων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών δημόσιων νοσοκομείων, που έγιναν το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας παύθηκαν από τα καθήκοντά τους η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητικών των δημόσιων νοσοκομείων.

Η ΝΔ είχε καταγγείλει, από την πρώτη στιγμή, τις παράνομες διώξεις που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση. Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έδωσε ένα νέο "χαστούκι" στην Κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να εγκαθιδρύσει ένα σκληρό κομματικό Κράτος».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.topontiki.gr

on 11:37:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το ΣτΕ ακύρωσε άλλες τέσσερις απολύσεις διοικητών νοσοκομείων - Νέος πονοκέφαλος για Ξανθό-Πολάκη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.