loading...

Άρχισε η δίκη για τις υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών ειδών
Για τις 26 Μαϊου διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της υπερκοστολόγησης ορθοπεδικών ειδών που προμηθεύονταν δημόσια νοσοκομεία την περίοδο 2000-2006, από την εταιρία DEPUY, η οποία ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο εδώλιο για την μεγάλη υπόθεση κάθονται 24 κατηγορούμενοι, στελέχη της βρετανικής DEPUY ,θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, καθώς και του ελληνικού παραρτήματός της, «DEPUY HELLAS Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Ιατρικών Ειδών», επιχειρηματίες, αλλά και γιατροί και στελέχη δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι, ανά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για: απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, τελούμενη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια επί μακρό χρονικό διάστημα, με αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, δωροδοκία υπαλλήλου από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με όφελος του δράστη και ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην απάτη από κοινού, άμεση συνέργεια σε απάτη, δωροδοκία, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε δωροδοκία.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνεδρίασης, δηλώθηκαν στο δικαστήριο παραστάσεις Πολιτικής Αγωγής από τους συνηγόρους των 114 νοσοκομείων που φέρονται να ζημιώθηκαν από το σκάνδαλο υπερκοστολόγησης ορθοπεδικών ειδών, αλλά και του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η εταιρία φέρεται το επίμαχο διάστημα να κατέβαλε σε αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς πληρωμές ή και ακριβά δώρα, ώστε να επιλέγεται από νοσοκομεία και ακολούθως υπερκοστολογούσε τα προϊόντα που πωλούσε.

Κατά την εκτίμηση των δικαστικών αρχών η υπόθεση DEPUY φέρεται να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημιά άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επιπλέον τιμές που καλούνταν να καταβάλει το Δημόσιο ήταν αυξημένες τουλάχιστον κατά 35%, ενώ στην λίστα των πελατών της εταιρίας περιλαμβάνονται συνολικά 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το ΚΑΤ στην Αθήνα και το «Γεώργιος Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη, τα οποία το επίμαχο διάστημα εμφανίζουν διαφορά υπερκοστολόγησης περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ έκαστο.

Να σημειωθεί ότι πριν περίπου έναν μήνα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε για σκέλος της υπόθεσης DEPUY τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς, σε ποινές κάθειρξης 11 έως και 14 ετών, για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κάνοντας δεκτό το αίτημά τους, η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η δίκη σήμερα διακόπηκε λόγω χώρου, ώστε η επόμενη συνεδρίαση να διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου που μπορεί να διευκολύνει όλους τους παράγοντες μεγάλων υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.topontiki.gr

on 7:33:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Άρχισε η δίκη για τις υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών ειδών

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.