loading...

Οι Αμερικανοί συγκροτούν δικό τους κουρδικό σύνταγμα στη Συρία και προσφέρουν «ονειρεμένους» μισθούς
Οι Αμερικανοί συγκροτούν ένα ιδιαίτερο κουρδικό σύνταγμα στη βόρεια Συρία (δυτικό Κουρδιστάν – Ροζάβα) του οποίου οι εθελοντές θα έχουν ως αποστολή να προστατεύουν τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα του κουρδικού BasNews που έχει έδρα στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Το σύνταγμα αυτό συγκροτείται με έδρα την πόλη Κόμπανι και ήδη μερικές εκατοντάδες άνδρες έχουν στρατολογηθεί.

Σύμφωνα με πηγή που δεν κατονομάζει το BasNews, οι άνδρες που σπεύδουν να καταταχθούν σε αυτό το κάνουν είτε γιατί θέλουν να αποφύγουν τη στράτευση στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που ελέγχονται από το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα στη Συρία PYD, είτε γιατί τα χρήματα που πληρώνουν οι Αμερικανοί είναι εξαιρετικά.

Συγκεκριμένα, όπως λέγεται, οι Αμερικανοί πληρώνουν μηνιαίο μισθό 1.400 δολάρια, όταν την ίδια ώρα οι μισθοί των τζιχαντιστών έχουν γκρεμιστεί κάτω από 300 δολάρια, ενώ ο Ερντογάν δίνει μόλις 150 ευρώ μισθό στους Σύρους ισλαμιστές μισθοφόρους του στη βορειοδυτική Συρία.

Τα 1.400 δολάρια αντιστοιχούν σε 784.273 λίρες Συρίας. Ένας καλός μηνιαίος μισθός στη Συρία σήμερα είναι στα 100 δολάρια.

Επειδή η αμοιβή είναι περιζήτητη (ένας μηνιαίος μισθός που δίνουν οι Αμερικανοί αντιστοιχεί με τους μισθούς ενός έτους), οι αμερικανικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν ότι δεν θα στρατολογήσουν άνδρες ή γυναίκες που ήδη υπηρετούν στις YPG ή στις SDF αλλά μόνο όσους και όσες δεν έχουν στρατευθεί.

Ήδη οι πρώτοι στρατολογημένοι εκπαιδεύονται από τους Αμερικανούς κομάντος και στρατιωτικούς συμβούλους που βρίσκονται στα κουρδικά εδάφη.

Οι Αμερικανοί έχουν αποκτήσει δύο βάσεις στο συριακό Κουρδιστάν. Η μία είναι στην Κόμπανι και η άλλη στη Ρεμιλάν.

http://www.tribune.gr

on 6:43:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Οι Αμερικανοί συγκροτούν δικό τους κουρδικό σύνταγμα στη Συρία και προσφέρουν «ονειρεμένους» μισθούς

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.