loading...

Συγκλονίζει η απάντηση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη στους Τούρκους - "Η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής σε ό,τι επιχειρήσουν οι Τούρκοι" [video]
Η προκλητικότητα της Τουρκίας στην περιοχή του Αιγαίου και γενικότερα στην βαλκανική χερσόνησο ήταν...
στο επίκεντρο των εργασιών της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα που διεξήχθη στην Αθήνα.

Στην σύνοδο έλαβαν μέρος οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων της Ελλάδας, Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, Σκοπίων, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας. Στις εργασίες της συνόδου συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, η Διοικητής Allied Joint Force Command Naples, καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Σλοβενίας και ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ της Κροατίας.

Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, έδωσε το μήνυμά του στον Τούρκο ομόλογό του, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής σε οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρήσει η Τουρκία. Ο Ακάρ από την πλευρά του επανέλαβε τις θέσεις της Τουρκίας και δήλωσε διπλωματικά «να τα βρούμε».

Την σύνοδο τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και απευθύνθηκε στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και στους λοιπούς προσκεκλημένους. Στην ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέστησαν και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας.

Η Διαβαλκανική Σύνοδος Αρχηγών ΓΕΕΘΑ θεσμοθετήθηκε, μετά από Ελληνική πρωτοβουλία, το 2007 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των χωρών της περιοχής, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά πιθανές προκλήσεις για την ασφάλειά τους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις ασφαλείας που παρατηρούνται στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Βόρειο Αφρική, περιοχές που χαρακτηρίζονται από μαζικά μεταναστευτικά ρεύματα και απειλή τρομοκρατίας.

Παράλληλα ανέδειξε, ως κεντρικής σημασίας, το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, για το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι καθίσταται επιτακτική η συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την ανάπτυξη πολύπλευρης και αποφασιστικής στρατηγικής αντιμετώπισης των αιτίων αποσταθεροποίησης της περιοχής, και άξονες αυτής, την ανταλλαγή πληροφοριών, την έγκαιρη προειδοποίηση, την ενίσχυση αμυντικών δυνατοτήτων και την ανάπτυξη στρατιωτικών συνεργασιών.

Πιο αναλυτικά η ομιλία του:

«Αξιότιμοι Αρχηγοί των χωρών μελών της Διαβαλκανικής Συνόδου Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Έχοντας ήδη ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος της Συνόδου των Α/ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών χωρών, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η εν λόγω Σύνοδος θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει έναν πυλώνα αμοιβαίας κατανόησης και εποικοδομητικής στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή των Βαλκανίων.

Η 11η Διαβαλκανική Σύνοδος σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στην οποία θα επικεντρωθούμε στην ανταλλαγή απόψεων και οραμάτων σε συγκεκριμένα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μέσω της ενσωμάτωσης σε αυτή συγκεκριμένης θεματικής ενότητας. Στο πλαίσιο αυτό το σημερινό κύριο θέμα ήταν «Η Γεωπολιτική Σταθερότητα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη – Ενεργειακές Οδοί» και θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία, Α.Ε. Πρέσβη Lamberto ZANNIER, που είχε την ευγενή καλοσύνη να δεχθεί την πρόσκληση να συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής. Επιπρόσθετα, είχαμε την τιμή να απευθυνθεί σε εμάς η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία που έχει η στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη σταθερότητα και ασφάλεια της περιοχής και συμβάλλει στην ευημερία των λαών μας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της 10ης Διαβαλκανικής Συνόδου που έγινε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη, θέλουμε να τονίσουμε τους στόχους που επιτεύχθηκαν και οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:
• Βελτίωση της συνεργασίας μας και περαιτέρω προώθηση της Συνόδου μέσω του καθορισμού κοινών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία επιτυχώς συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα της Συνόδου.
• Συνέχιση της υλοποίησης μίας κοινής άσκησης καθ’ έτος και αξιοποίηση των εξαχθέντων διδαγμάτων, όπως η άσκηση «Balkan Shield - 2016», η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2016. Για το 2017 θα διεξαχθεί η άσκηση Carpathian Eagle, υπό την αιγίδα του Βουκουρεστίου.
• Υιοθέτηση της αναθεώρησης των Όρων Συμμετοχής για την ιστοσελίδα της Συνόδου, η οποία στην εποχή της τεχνολογίας δύναται να αποτελέσει ένα από τα μέσα προώθησης και αναβάθμισης της Συνόδου.

Για τον επόμενο χρόνο η Συντονιστική Ομάδα και οι Υποομάδες εργασίας έχουν καθήκον να συνεχίσουν το έργο τους, για την επίτευξη των τεθέντων στόχων, σύμφωνα με τους υφιστάμενους Όρους Συμμετοχής και τις συστάσεις των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μελών της Συνόδου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή τους και συνδρομή τους στην 11 η Διαβαλκανική Σύνοδο. Τέλος, αποδεχόμαστε την πρόσκληση του Βελιγραδίου και του Στρατηγού LJUBICA DIKOVIC, ο οποίος θα φιλοξενήσει την 12η Διαβαλκανική Σύνοδο το 2018.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

on 6:50:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Συγκλονίζει η απάντηση του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη στους Τούρκους - "Η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής σε ό,τι επιχειρήσουν οι Τούρκοι" [video]

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.