loading...

Ελληνικός Στρατός: Υπογραφή σύμβασης για Α/Τ Carl Gustav























Την υπογραφή της σύμβασης 002A/17 για την προμήθεια 1.950 οργάνων νυκτερινής παθητικής σκόπευσης (ΟΝΥΠΑΣ) ενίσχυσης ειδώλου 3ης γενεάς για τα αντιαρματικά (Α/Τ) όπλα Carl Gustav M2 του Ελληνικού Στρατού, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, η σύμβαση υπεγράφη στις 22 Μαΐου 2017 παρουσία του Κυριάκου Κυριακίδη, Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και του Περικλή Νεάρχου, νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας «ΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.». Λεπτομέρειες για τον τύπο / χαρακτηριστικά των ΟΝΥΠΑΣ, το ύψος της σύμβασης και το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων δεν ανακοινώθηκαν.

Της υπογραφής της σύμβασης είχε προηγηθεί η ανασυγκρότηση, στις 12 Δεκεμβρίου 2016, από τη ΓΔΑΕΕ της επιτροπής διαπραγματεύσεων του υποπρογράμματος «Προμήθεια 1.500 ΟΝΥΠΑΣ Ενισχύσεως Ειδώλου 3ης Γενεάς για τα Α-Τ CARL GUSTAV».

Όπως τότε είχε ανακοινωθεί έργο της επιτροπής ήταν η άμεση συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία ΕΑΣ ΑΕΒΕ, για τον επακριβή καθορισμό των όρων προμήθειας των υλικών θέματος.

























Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε αρχικά αποτελέσει αντικείμενο του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με αριθμό 11 του 2002 «Προμήθεια 1.500 ΟΝΥΠΑΣ Ενίσχυσης ειδώλου 3ης γενιάς για τα Α/Τ CARL GUSTAV», ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2003 με κατάθεση προσφορών την 23η Δεκεμβρίου 2002.

Μερικά χρόνια αργότερα, την 27η Ιανουαρίου 2009 είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι απεστάλη η πρόσκληση υποβολής προσφοράς στην ΕΑΣ για την προμήθεια 1.500 ΟΝΥΠΑΣ Ενισχύσεως Ειδώλου 3ης γενεάς για τα Α-Τ Carl Gustav, ύψους 7.942.500 ευρώ.

Περίπου 15 χρόνια αργότερα το πρόγραμμα υλοποιείται, αλλά εγείρονται ερωτήματα εάν η τεχνολογία που έχει επιλεχθεί («ενίσχυσης ειδώλου 3ης γενεάς») μπορεί να ικανοποιήσει τις σημερινές και μελλοντικές επιχειρησιακές απαιτήσεις, καθώς πλέον στα σκοπευτικά νυκτός έχουν επικρατήσει τα θερμικά που επιτυγχάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις εντοπισμού – αποκάλυψης του στόχου (αν και με βάση τα δραστικά βεληνεκή του όπλου η βαρύτητα του εν λόγω παράγοντα απομειώνεται) και παρέχουν αυξημένες δυνατότητες αναγνώρισης.

http://www.triklopodia.gr

on 11:48:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ελληνικός Στρατός: Υπογραφή σύμβασης για Α/Τ Carl Gustav

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.