loading...

9 σημάδια του σώματος που μας δείχνουν ότι δεν πίνουμε αρκετό νερό κάθε μέρα





















Είναι γνωστό πως πρέπει να πίνουμε αρκετά ποτήρια νερό κάθε μέρα. Ζώντας σε γρήγορους ρυθμούς, ίσως είναι δύσκολο να έχετε τον νου σας στην ποσότητα που καταναλώνετε. Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικά σημαντικό, μιας και το σώμα αλλά και ο πλανήτης, αποτελούνται από 75% νερό. Αν δεν πίνετε αρκετή ποσότητα, μπορεί να πάθετε σοβαρά προβλήματα ακόμη και χωρίς να το καταλάβετε.
Αν αισθάνεστε κουρασμένοι, αγχωμένοι ή ζαλισμένοι, η αφυδάτωση μπορεί να είναι η αιτία. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να χάσετε τις αισθήσεις σας. Στην πραγματικότητα, ίσως δεν συνειδητοποιείτε ότι η αφυδάτωση μπορεί να είναι πίσω από μια σειρά ζητημάτων υγείας και ότι μερικά από αυτά μπορούν να λυθούν απλά πίνοντας περισσότερο νερό. Πόσο νερό πρέπει να πίνετε και γιατί;






































Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 1,90 λίτρα την ημέρα για να λειτουργεί σωστά το σώμα. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης, αρρώστιας ή ζέστης, θα χρειαστείτε περισσότερη ποσότητα. Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του 75% του εγκεφάλου και των μυών και το 22% των οστών.

 Περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά που μεταφέρονται σε όλο το σώμα, ώστε να διατηρήσει υγιείς και λειτουργικούς τους ιστούς σας. Πως ξέρετε αν πίνετε αρκετό νερό ανάλογα με τις ανάγκες σας; Μάθετε τα συμπτώματα της αφυδάτωσης παρακάτω.

 Πονοκέφαλοι και κόπωση





































Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά, και χωρίς αρκετό από αυτό, μπορεί να νιώθετε πονοκέφαλο, ζάλη και νοητική σύγχυση. Με μόλις 2% απώλεια νερού, η συγκέντρωση αρχίζει να μειώνεται.

Συχνά σκεφτόμαστε ότι τα τρόφιμα μας δίνουν ενέργεια, αλλά το νερό είναι και η κύρια πηγή της. Χωρίς αυτό, η δραστηριότητα των ενζύμων επιβραδύνεται, κάνοντάς μας κουρασμένους και υποτονικούς.

Άσθμα και αλλεργίες





































Το σώμα χάνει νερό μέσω της αναπνοής με μορφή υδρατμών. Όταν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, προσπαθεί να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, και το κάνει με τη συστολή των αεραγωγών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναπνοή.

 Αρχίζει επίσης να παράγει περισσότερη ισταμίνη, η οποία οδηγεί σε συμπτώματα αλλεργίας, στεγνώνει τους βλεννογόνους στο στόμα και τη μύτη, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και λοιμώξεις του λαιμού και των κοιλωμάτων της μύτης.


Δερματικά προβλήματα






































Το νερό είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα απαλλάσσεται από τις περισσότερες τοξίνες, αποβάλλοντάς τες με τον ιδρώτα και τα ούρα. Το πιο εμφανές δερματικό πρόβλημα που προκαλείται από την αφυδάτωση είναι η ξηρότητα του δέρματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα, λοιμώξεις, έκζεμα και ψωρίαση.

Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να κάνει την επιδερμίδα σας θαμπή.


Προβλήματα με τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη






































Όταν έχετε αρκετό νερό στο σύστημά σας, τα ούρα είναι αρκετά αραιωμένα. Όταν δεν έχετε πιει αρκετό νερό, είναι πιο συμπυκνωμένα. Τα συμπυκνωμένα ούρα είναι όξινα και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και του ουροποιητικού συστήματος.

Το όξινο περιβάλλον είναι επίσης ελκυστικό για τα βακτήρια και μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρές λοιμώξεις και φλεγμονές.


Δυσκαμψία των αρθρώσεων






































Οι αρθρώσεις σας λειτουργούν ομαλά όταν είναι γεμάτες από ένα υγρό που ονομάζεται αρθρικό υγρό, το οποίο βοηθά τα οστά, τους μύες, τους συνδέσμους και τους τένοντες να ενεργούν εύκολα και άνετα. Και μαντέψτε ποιο είναι το κύριο συστατικό του; Το νερό!

Η αφυδάτωση εξασθενεί τον χόνδρο, με αποτέλεσμα οι αρθρώσεις να πονούν και να είναι δύσκαμπτες.


Αύξηση βάρους






































Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν για την κατακράτηση υγρών, αλλά το νερό μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος ή ακόμη και να χάσετε κιλά. Όταν τα κύτταρα σας στερούνται ενέργειας, αισθάνεστε κουρασμένοι και αυτό προκαλεί τους περισσότερους ανθρώπους να καταναλώσουν φαγητό, ενώ πρέπει απλώς να πιουν νερό.

Επιπλέον, το κρύο νερό δίνει ώθηση στον μεταβολισμό σας και το σώμα επεξεργάζεται τα τρόφιμα πιο αποτελεσματικά.


Δυσκοιλιότητα






































Το νερό είναι σημαντικό για όλες τις λειτουργίες του σώματος. Χωρίς αρκετή ποσότητα από αυτό, το σώμα θα διατηρήσει το νερό που θα χρησιμοποιούσε κανονικά κατά τις κενώσεις, καθιστώντας την κίνηση στο παχύ έντερο πιο αργή και δύσκολη.

Καούρες






































Το νερό διαλύει το όξινο περιβάλλον του στομάχου σας. Χωρίς αρκετό νερό, το φυσικό οξύ του στομάχου μπορεί να γίνει πολύ συμπυκνωμένο και να βλάψει τον ιστό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος ή καούρα, καθώς και σε έλκος και γαστρίτιδα.


Πρόωρη γήρανση






































Φανταστείτε το σώμα σας σαν να είναι ένα φυτό. Χωρίς αρκετό νερό, τα φύλλα μαραίνονται και στεγνώνουν, αποκτώντας μια ηλικιωμένη εμφάνιση. Το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα. Χωρίς αρκετό νερό, το δέρμα και τα όργανα αρχίζουν να ωριμάζουν πρόωρα. Επιφανειακά, μπορεί να αποκτήσετε ρυτίδες και αποχρωματισμό δέρματος, ενώ μπορεί να αναπτυχθούν επίσης και εσωτερικά προβλήματα.

Είναι το ίδιο πράγμα με το σώμα σας. Χωρίς αρκετό νερό, το δέρμα και τα άλλα σας όργανα θα αρχίσουν να μαραίνονται και να ωριμάσουν πρόωρα. Πίνετε αρκετό νερό; Αν όχι, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα αναψυκτικά και τους χυμούς ζάχαρης με νερό και το σώμα σας θα σας ευχαριστεί. Επιπλέον, θα αισθάνεστε και θα δείχνετε καλύτερα!

http://www.tilestwra.com


on 5:11:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for 9 σημάδια του σώματος που μας δείχνουν ότι δεν πίνουμε αρκετό νερό κάθε μέρα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.