loading...

Τι να βάλω στο καλάθι του Ιουνίου; Κεράσια



























Κόκκινα, γλυκά και ζουμερά, τα κεράσια ωριμάζουν μόνο το καλοκαίρι. Μπορεί, λοιπόν, να έχουμε την ευκαιρία να τα απολαμβάνουμε μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο, αλλά η αναμονή σίγουρα αξίζει!
Τι μας προσφέρουν: Τα κεράσια, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την Κερασούντα της Μικράς Ασίας (από όπου και πήραν το όνομά τους), εμφανίζονται στην αγορά στις αρχές Ιουνίου και τα βρίσκουμε μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ θεωρούνται εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία. Περιέχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους, είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ θεωρούνται από τα πλουσιότερα φρούτα σε φλαβονοειδή, τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτική δράση.

Παράλληλα, αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία του εντέρου, περιέχουν σημαντική ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθάει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και τη συμβολή της στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού και περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις μελατονίνης, που έχει συσχετιστεί με την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Τεστ φρεσκάδας: Βεβαιωθείτε ότι τα κοτσάνια τους είναι πράσινα και όχι ξεραμένα. Τα φρέσκα κεράσια έχουν λαμπερό χρώμα, είναι σφριγηλά και στεγνά, χωρίς αλλοιώσεις στη σάρκα τους. Μην σας προβληματίζουν όσα έχουν διπλούς καρπούς. Αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες ή στην κακή γονιμοποίηση, αλλά η κατανάλωσή τους δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο.

Στην κουζίνα: Τρώγονται σκέτα, αλλά φτιάχνουν επίσης μοναδική κερασόπιτα, γευστικότατο γλυκό του κουταλιού και υπέροχη μαρμελάδα κεράσι. Δίνουν νοστιμιά σε τάρτες και κέικ, μπορούν να αντικαταστήσουν τις φράουλες σε συνταγές, όπως η Pavlova ή απλώς να τηγανιστούν και να πασπαλιστούν με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τολμήστε να τα συμπεριλάβετε και στη μαγειρική σας, ξεκινώντας από ένα χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κεράσι! Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα κουκούτσια των κερασιών δίνουν άρωμα στο μπράντυ.

Στο ψυγείο: Τα κεράσια διατηρούνται για λίγες μέρες στο ψυγείο. Αποθηκεύστε τα -μαζί με τα λαχανικά- στα χαμηλά ράφια.

Tip: Πριν τα καταναλώσετε, αφήστε τα λίγη ώρα εκτός ψυγείου για να ανακτήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

http://www.vita.gr

on 9:08:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Τι να βάλω στο καλάθι του Ιουνίου; Κεράσια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.