loading...

Τσακαλώτος: 'Νιώθω σαν προπονητής που δεν ξέρει πού είναι το τέρμα'


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο αυτό που ζει τις τελευταίες ημέρες με τη διαπραγμάτευση

«Σε αυτή την διαπραγμάτευση νιώθω σαν προπονητής μια ομάδας που δεν ξέρω που βρίσκεται το τέρμα Έτσι δεν μπορώ να στήσω και να κατευθύνω του παίκτες μου».


Με τον γλαφυρό αυτό τρόπο περιέγραψε ο υπουργός οικονομικών κ Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέδριο του Economist στην Φρανκφούρτη την περίοδο που διανύουμε για την Ελλάδα με την Γερμανία και το ΔΝΤ να βρίσκονται σε αντίθεση για μέτρα ελάφρυνσης για τα μέτρα.
Στο πάνελ στο οποίο βρισκόταν με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Μπενουά Κερέ, ο κ. Τσακαλώτος του είπε: «Δεν μας είπε ο Κ. Κερε πώς βρίσκει το πρόγραμμα και αν η ΕΚΤ έχει την ίδια απαισιόδοξη πρόβλεψη όπως το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Είναι το πακέτο μέτρων αρκετό για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»;

Ο κ. Κερέ απάντησε επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει και στην αρχική τοποθέτησή του ότι "δηλαδή το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα πρέπει πρώτα να δει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και τότε θα αποφασίσει ότι η Ελλάδα θα μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Ο υπουργός οικονομικών μίλησε για θέμα τιμής εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών σε ότι αφορά στην υποχρέωση τους να παρέχουμε μέτρα ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα τούτο με δεδομένο ότι η χώρα μας έχει εκπληρώσει πλήρως το μέρος των υποχρεώσεων που της αναλογεί.
Υπενθύμισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποσχέθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015. «Μένουν μόνο 14 μήνες για να λήξει το πρόγραμμα. Νομίζω ότι είναι ώρα να αποφασίσει το ΔΝΤ το τι θέλει να κάνει και τι πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνει».

«Μου φαίνεται ότι ήρθε η ώρα το ΔΝΤ να αποφασίσει», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός προσθέτοντας ότι από την μεριά τους τα κράτη-μέλη Γερμανία και Ολλανδία ζητάνε την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα από την μία για “την αυστηρότητα” που φέρνει στο πρόγραμμα, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να μην δέχονται ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να έχει άποψη για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Αυτό που ζητούμε από το ΔΝΤ είναι διαύγεια», είπε ο Έλληνας υπουργός «Αν η Ολλανδία και η Γερμανία θεωρούν ότι το ΔΝΤ είναι ένας υπέροχος οργανισμός με σημαντική τεχνογνωσία τότε θα πρέπει να ακούσουν την τεχνογνωσία τους και στο θέμα του χρέους» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

http://news247.gr

on 9:20:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Τσακαλώτος: 'Νιώθω σαν προπονητής που δεν ξέρει πού είναι το τέρμα'

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.