loading...

Παπαδημητρίου: "Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο"






















Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους» ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λαμία χθες το βράδυ.
Μιλώντας στην ημερίδα για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Φθιώτιδα ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε ότι θα υπάρξει συμφωνία και απέρριψε συγχρόνως τις αιτιάσεις για την ύπαρξη τέταρτου μνημονίου καθώς είπε ότι «τέτοιο μνημόνιο δεν υπάρχει».

Ωστόσο αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι «το 2017 είναι το πρώτο πραγματικά έτος εξόδου από την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί οχτώ ολόκληρα χρόνια τη χώρα» και μάλιστα χαρακτήρισε το 2017 ως «η πρώτη χρονιά ανάπτυξης της οικονομίας». Θεμελιώνοντας τη συγκεκριμένη θέση του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δυναμική αύξηση των εξαγωγών, την θεαματική προσέλευση τουριστών, τη σημαντική επέκταση της βιομηχανικής παραγωγής και την αύξηση του όγκου του λιανικού εμπορίου. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «κλιμακούμενη - όπως είπε- προσέλκυση ξένων επενδύσεων» και στην αύξηση της μισθωτής απασχόλησης.

«Το οικονομικό κλίμα έχει βελτιωθεί και το σημαντικό είναι ότι αυτό συμβαίνει χωρίς ακόμη να έχει κλείσει τυπικά η συμφωνία με τους δανειστές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας για να συμπληρώσει ότι «με την οριστικοποίηση της συμφωνίας και με την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας και υποχώρηση της αβεβαιότητας των επενδυτών για την ελληνική οικονομία».

Μιλώντας για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Φθιώτιδας επικέντρωσε στην γεωπολιτική θέση της Περιφέρειας την οποία χαρακτήρισε σημαντική και την προσδιόρισε ως «έναν ενδιάμεσο κρίκο που συνδέει τους δύο μεγαλύτερους αναπτυξιακούς πόρους της χώρας δηλαδή την Αττική και τη Θεσσαλονίκη».
Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά προσδιόρισε ότι «η Στερεά Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κόμβο δικτύων μεταφορών εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου εκμεταλλευόμενη την γεωγραφική της θέση».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα ως προς τις μεταφορές ασκώντας συγχρόνως κριτική λέγοντας ότι «δεν έχει αξιοποιήσει ως περιφέρεια ικανοποιητικά τον διαθέσιμο φυσικό πλούτο αλλά και ούτε διακρίνεται για την απορροφητικότητα κοινοτικών προγραμμάτων» όπως είπε.

Μιλώντας για τον αναπτυξιακό προσανατολισμό προσδιόρισε ότι «στόχος είναι η επένδυση στην καινοτομία σε ποικίλους παραγωγικούς τομείς οι οποίοι όμως θα παράγουν προστιθέμενη αξία» σημειώνοντας με έμφαση ότι «προτεραιότητα είναι η στήριξη της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας με εξωστρεφή χαρακτηριστικά δυναμικής επέκτασης στις αγορές του εξωτερικού» και συμπλήρωσε ότι «με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί και η τάση φυγής των νέων εκτός των συνόρων»

Ο κ. Παπαδημητρίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα του νέο αναπτυξιακού νόμου υποστήριξε ότι «οι επιλογές δικαιώνονται από τα αποτελέσματα που έχουν παραχθεί καθώς -όπως είπε -υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της βιομηχανίας της μεταποίησης και της αγροδιατροφής» ενώ ανέλυσε τις επιμέρους παρεμβάσεις μέσα από τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία με κυρίαρχο το ΕΣΠΑ.

Απαντώντας στις εκκλήσεις για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών που υπάγονται στο ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι «δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση των ακινήτων των ιαματικών πηγών καθώς -όπως υπογράμμισε - υφίστανται ζητήματα νομικής και τεχνικής ωρίμανσης τα οποία προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ».

Ο κ. Παπαδημητρίου κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στην προσπάθεια του σχεδιασμού της αναπτυξιακής προσπάθειας τονίζοντας ότι είναι αναγκαίες εύστοχες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ενώ κατέθεσε την εμπιστοσύνη του στις δημιουργικές και επιχειρηματικές δεξιότητες των ανθρώπων της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας κατατέθηκαν προτάσεις και από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Στερεάς αλλά και από δημάρχους της περιοχής ενώ συγχρόνως εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων ανέλυσαν τις προτάσεις του σε επιμέρους θέματα σε έναν διάλογο που κράτησε περισσότερο από 3,5 ώρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.press-gr.com/

on 11:05:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Παπαδημητρίου: "Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο"

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.