loading...

ΣΟΚ: Νεκρός 31χρονος από σαρκοφάγο βακτήριο – Μολύνθηκε το φρέσκο τατουάζ του – ΠΡΟΣΟΧΗ!


















Ένα τραγικό γεγονός που οφείλει να γίνει μάθημα ζωής για όλους όσοι αποφασίσουν και αυτό το καλοκαίρι να κάνουν κάποιο τατουάζ. Δεν είναι… πλάκα οι προειδοποιήσεις των ειδικών που συστήνουν να προστατεύετε το τατουάζ για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προτού πάτε για μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα.

Η τραγική κατάληξη της υπόθεσης ενός 31χρονου είναι η τρανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να αγνοεί κανείς την σοβαρότητα της περιποίησης ενός φρέσκου τατουάζ.

Πρόκειται για έναν 31χρονο που πήγε για μπάνιο σε παραλία στον κόλπο του Μεξικού, αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών για το τατουάζ που είχε κάνει μόλις πριν από πέντε ημέρες. Αλλά επειδή η πληγή από το τατουάζ ήταν ακόμα φρέσκια, μολύνθηκε με σαρκοφάγο βακτήριο, το οποίο κατέστρεψε το δέρμα του, προκάλεσε εκτεταμένη μόλυνση και τελικά οδήγησε στο θάνατό του!




























Την ημέρα που πήγε για κολύμπι, ανέπτυξε πυρετό, ρίγη και κόκκινο εξάνθημα κοντά στο τατουάζ του, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Case Reports. Η κατάστασή του συνέχισε να επιδεινώνεται κατά τις επόμενες δύο ημέρες, προτού τελικά εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί ανησυχούσαν για τα «μπαλώματα» στα πόδια του που είχαν μετατραπεί σε μωβ σημάδια, κάτι που μπορεί να διαπιστωθεί σε πολλές λοιμώξεις. Λόγω του εξασθενημένου ήπατος, που ήδη είχε ο 31χρονος εξαιτίας κίρρωσης ήπατος από κατανάλωση αλκοόλ, θεωρήθηκε ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος η μόλυνση να οφειλόταν στο βακτήριο «vibrio vulnificus», που οδηγεί σε τέτοια σημάδια. Πιστεύεται ότι οι ασθενείς με χρόνια ηπατική νόσο έχουν χαμηλές ποσότητες ουδετερόφιλων (λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων).

Του χορήγησαν αντιβιοτικά για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του θανατηφόρου βακτηρίου, τα οποία είναι αποτελεσματικά περίπου στο 60% των περιπτώσεων. Αλλά μέσα σε μόλις 24 ώρες από την είσοδό του στο νοσοκομείο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον τοποθετήσουν σε μηχανική υποστήριξη ζωής, καθώς τα όργανα του άρχισαν να καταρρέουν.

Ο 31χρονος έπαθε σηπτικό σοκ, που προκαλείται όταν μια λοίμωξη πυροδοτεί μια βίαιη ανοσοαπόκριση κατά την οποία το σώμα επιτίθεται στα ίδια του τα όργανα. Μετά από δύο εβδομάδες που βρισκόταν στο νοσοκομείο, τα συμπτώματά του είχαν αρχίσει τελικά να υποχωρούν και οι γιατροί είχαν την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει. Αλλά το σώμα του υπέκυψε σε σηπτικό σοκ μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, ενώ ήταν ακόμα στο νοσοκομείο, προκαλώντας πλήρη κατάρρευση των νεφρών του. Πέθανε δύο μήνες μετά την πρώτη είσοδό του στο νοσοκομείο.

Οι συγγραφείς του επιστημονικού άρθρου σημείωσαν ότι αυτή η μέθοδος μόλυνσης είναι λιγότερο συνηθισμένη, καθώς συμβαίνει συχνότερα με την κατανάλωση οστρακοειδών που δεν έχουν καθαριστεί σωστά, όπως τα στρείδια.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι κάνουν τατουάζ, πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προτού κολυμπήσουν στην θάλασσα ή σε πισίνα. Το ιδανικό είναι να περιμένουν ακόμα παραπάνω μέχρι να επουλωθεί πλήρως η πληγή από το τατουάζ, καθώς το πληγωμένο δέρμα είναι ευάλωτο σε πολλά βακτήρια, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν το διαπερνούν. Αλλά το φρέσκο τατουάζ «ρίχνει τις άμυνες» του δέρματος στο σημείο εκείνο και από εκεί περνούν στον οργανισμό πολλά βακτήρια.

Η βύθιση των ανοικτών πληγών στο νερό, είτε προέρχεται από πισίνα, είτε από απλό μπάνιο στο σπίτι είτε και από θαλασσινό νερό, αποτελεί απειλή λοίμωξης, προειδοποιούν οι ειδικοί.

http://www.dailymail.co.uk

http://www.iatropedia.gr

on 11:13:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΟΚ: Νεκρός 31χρονος από σαρκοφάγο βακτήριο – Μολύνθηκε το φρέσκο τατουάζ του – ΠΡΟΣΟΧΗ!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.