loading...

Κόκκινα δάνεια: Τι ζητούν τα ξένα funds από τις τράπεζες


Kαλύτερο συντονισμό και πιο γρήγορες αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων ζητούν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες τα ξένα funds.

Διεθνείς επενδυτές που ειδικεύονται στα NPL’s επισημαίνουν πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες χρειάζεται να βελτιώσουν περαιτέρω την μεταξύ τους συνεννόηση, παρότι αναγνωρίζουν πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως το Forum για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων που δημιούργησαν, αν και αποτελεί πρόοδο, δεν αρκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία Σακέλλη της Pillarstone το γεγονός πως υπάρχουν μόλις τέσσερις συστημικές τράπεζες αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την χώρα μας.

Σε αντίθεση με την Ιταλία που έχει δεκαπέντε συστημικές τράπεζες και πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, η ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών εκτιμάται πως αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να προχωρήσουν ταχύτατα οι αναγκαίες λύσεις.

«Δυστυχώς και στην περίπτωση της Ελλάδας γίνεται το λάθος που κάνουν όλοι στις αναδιαρθρώσεις: θεωρούν πως ο χρόνος είναι σύμμαχος και δίνει πιο πολλές επιλογές», σημειώνει ο κ. Σακέλλης.

Η αλήθεια, όπως σπεύδει να συμπληρώσει, είναι τελείως διαφορετική. Ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο πράγμα για την επιτυχή αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

«Αν θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε την αξία των περιουσιακών στοιχείων σε μια επιχείρηση που βρίσκεται υπό πίεση, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται πολύ γρήγορα», τονίζει με έμφαση.

Την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επεσήμανε πρόσφατα και ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Θεόδωρος Μητράκος, τονίζοντας ωστόσο πως δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις τράπεζες.

Να σημειωθεί πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ελέγχουν πάνω από το 95% των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην ελληνική αγορά και ο στόχος που έχει τεθεί για τα κόκκινα δάνεια που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους είναι να μειωθούν από 106,7 δισ. σήμερα στα 66,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019.Πηγή: mononews.gr

http://www.topontiki.gr

on 11:37:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Κόκκινα δάνεια: Τι ζητούν τα ξένα funds από τις τράπεζες

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.