loading...

Μόνο η δόση τώρα, μετά τις γερμανικές εκλογές το QE


Αναβολή, αλλά όχι ματαίωση της λύσης, θα σημάνει για την Ελλάδα μια αναμενόμενη μη επίτευξη συμφωνίας για το χρέος στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Είναι αλήθεια ότι αν τελικά η λύση που θα δοθεί είναι η ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση, θα δυσκολέψει τα πράγματα αφού το πρόγραμμα που θα πρέπει να υπογράψει με την ελληνική πλευρά θα συνοδεύεται απαραιτήτως και από μια αρνητική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Τούτο διότι το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να εξηγεί και στο Δ.Σ. του Ταμείου γιατί η χρηματοδότηση που θα εγκριθεί από το Ταμείο θα είναι εν αναμονή.

Συνεπώς, τουλάχιστον προς το παρόν, η ΕΚΤ θα είναι πολύ δύσκολο, έστω και αν υπάρξει κάποια πιο αναλυτική απεικόνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων, να προχωρήσει από μόνη της σε μια θετική έκθεση της βιωσιμότητας και να εντάξει την Ελλάδα στην πολιτική χαλάρωση.

Μετά τις γερμανικές εκλογές, η πρώτη και πιο σημαντική αλλαγή θα είναι η αλλαγή του προσώπου στη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας από όπου θα αποχωρήσει ο άσπονδος φίλος της Ελλάδας.

Σε ένα νέο μεγάλο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD ενισχυμένους στη νέα Κυβέρνηση ο διορισμός του νέου υπουργού θα είναι αντικείμενο τριβής.

Ήδη οι σοσιαλδημοκράτες συζητούν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού ζητούν από τώρα τη θέση του νέου Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Με ένα θετικό σήμα για την επίλυση του χρέους, έστω και αν τελικά τα μέτρα εφαρμοστούν μετά τα μέσα του 2018 από τον διάδοχο του Σόϊμπλε θα είναι δυνατή η ένταξη της Ελλάδας στο QE πριν από το τέλος του χρόνου.

Με το πιστοποιητικό αυτό φερεγγυότητας το Δημόσιο θα μπορεί να δανειστεί και πιο εύκολα και πιο φθηνά από τις αγορές, οι οποίες έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι είναι άγνωστο πότε θα έχουν τελική λύση για το ελληνικό χρέος, αφού το θέμα σε αυτή τη φάση δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό.

Τούτο διότι είναι σαφές ότι η λύση για το χρέος καθυστερεί αφού η Γερμανία δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος να τη συζητήσει πριν από τις εθνικές της εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο μεγαλοεπενδυτής της Eurobank κ. Μπράμ Γουάτσα έθεσε ως βασικό όρο για την επιστροφή της εμπιστοσύνης στις αγορές ως την ένταξη της Ελλάδας στο QE την πλήρη άρση των capital control και την σταδιακή επάνοδο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Γουάτσα είναι εκτός από ένας επενδυτής που θέλει να αποδώσουν οι επενδύσεις του στην Ελλάδα είναι και ένας εν δυνάμει δανειστής του ελληνικού δημοσίου στην μελλοντική απόπειρα του δανεισμού από τις αγορές.

Πηγή: enikonomia.gr

http://www.topontiki.gr

on 9:53:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Μόνο η δόση τώρα, μετά τις γερμανικές εκλογές το QE

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.