loading...

Το Theodorovias blog σας προτείνει μία θεσπέσια Τούρτα σοκολάτα με κεράσια


























Υλικά

Για το παντεσπάνι

Αυγά 4
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σκόνη
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ

Για το σιρόπι

Νερό 1 ποτήρι
Λικέρ κεράσκι ή βύσσινο 5 κουταλιές σούπας

Για την κρέμα σοκολάτας

Αυγά 5
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Κακάο 1 πακέτο
Λικέρ κεράσι ή βύσσινο 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο

Για την γέμιση

Κεράσια 500 γρ
Κρέμα 1 κουτί μορφάτ
Αμύγδαλα καβουρδισμένα 150 γρ τριμμένα
Οδηγίες

Παντεσπάνι : Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει το μείγμα σαν του κέικ περίπου. Αφού το ρίξουμε στο τσέρκι, το ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να μην αφήνει στο μαχαίρι υλικό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα σοκολάτας : Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο , το λικέρ και το λιωμένο βούτυρο.Τα χτυπάμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει.

Για την γέμιση : Πλένουμε και βγάζουμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Χτυπάμε την κρέμα μορφάτ μαζί με λίγο ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα. Δεν θέλουμε να βγει πολύ αραιή. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι προσοχή όμως να μην πάρουν πολύ χρώμα και τα τρίβουμε.

Για το σιρόπι : Ανακατεύουμε καλά στο ποτήρι νερού το λικέρ.

Συναρμολόγηση :

Κόβουμε στην μέση ακριβώς το παντεσπάνι οριζόντια ώστε να δημιουργηθούν δύο ίσα μέρη. Σιροπιάζουμε πρώτα το ένα κομμάτι από την μία του μεριά και το τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα σαν βάση μέσα στο τσέρκι. Σιροπιάζουμε και την πάνω μεριά του παντεσπανιού.Προσθέτουμε τα 3/4 από το μείγμα σοκολάτας που αφήσαμε στο ψυγείο, από πάνω βάζουμε τα κεράσια μας, την κρέμα της γέμισης και τα αμύγδαλα (κρατάμε λίγο κρέμα και κεράσια για στολισμό). Σιροπιάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι μας και από τις δύο πλευρές και το τοποθετούμε πάνω στην τούρτα να κλείσουμε την γέμιση. Απλώνουμε το 1/4 της σοκολάτας από πάνω να καλύψουμε όλο το παντεσπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι την επόμενη μέρα. Όταν δέσει καλά η τούρτα μας την βγάζουμε από το τσέρκι και στολίζουμε με κεράσια και κρέμα κατά βούληση.

http://www.chefoulis.gr/

on 2:39:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Theodorovias blog σας προτείνει μία θεσπέσια Τούρτα σοκολάτα με κεράσια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.