loading...

Αποκαλυπτικοί διάλογοι τοκογλύφου με το θύμα του: 40 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειάΕπιχειρηματίες έχασαν τις εταιρίες τους και πολλοί άλλοι πάλεψαν μέχρι τη τελευταία στιγμή για να τις σώσουν από τα δόντια τοκογλύφου ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα capital controls και την οικονομική ασφυξία της αγοράς, «έσπαγε» επιταγές με τόκο που έφτανε και το 20%.


Με βασικό επιχείρημα τη φράση «να με εμπιστεύεστε γιατί είμαι 30 χρόνια τοκογλύφος», όπως έλεγε χαρακτηριστικά, έπειθε τους επιχειρηματίες να καταφύγουν σε αυτόν για μία οικονομική ανάσα.
Οι πληροφορείς που έφτασαν στο τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου κινητοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι γρήγορα διαπίστωσαν ότι ήταν μπροστά σε ένα κύκλωμα με μέλη και τραπεζικά στελέχη. Χαρακτηριστικά εντόπισαν έναν διευθυντή υποκαταστήματος στα βόρεια προάστια, μια υποδιευθύντρια άλλου υποκαταστήματος αλλά και δυο υπαλλήλους. Όλοι έδιναν πληροφορείς στον αρχηγό τοκογλύφο και ήταν έτοιμοι να σφραγίσουν τις επιταγές των θυμάτων όποτε αυτός τους διέταζε.

Η σιγουριά που ένιωσε ο αρχηγός του κυκλώματος ήταν τέτοια που δεν δίστασε να μιλά ανοιχτά στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες για τις παράνομες δραστηριότητες του.

Σε έναν από τους διαλόγους του με θύμα του που δεν μπορεί να συγκεντρώσει το ποσό που πρέπει να επιστέψει με υπέρογκο τόκο αναφέρεται χαρακτηριστικά :

Αρχηγός: .. ναι
Θύμα: κύριε Γιώργο τι κάνετε;
Αρχηγός: καλά Βασίλη.
Θύμα: το πολύ σε μια ωρίτσα θα είμαι έτοιμος.
Αρχηγός: βάλε μου τα λεφτά στη τράπεζα Βασίλη. Βάλε τα λεφτά στη τράπεζα.
Θύμα: εεεε θα τα βάλω σε λίγο θα δείτε..
Αρχηγός: γράψε τον αριθμό 051....
Θύμα: ναι βέβαια ...
Αρχηγός: να είναι μέσα τα λεφτά πριν τις 2.
Θύμα: ναι..
Αρχηγός: αν δεν είναι θα έχω πρόβλημα.Tο θύμα όμως δεν βρήκε τα χρήματα και προσπαθεί να ενημερώσει τον τοκογλύφο:

Θύμα: κύριε Γιώργο τι κάνετε;.
Αρχηγός: πες μου Βασίλη.
Θύμα: δεν έχουν μπει ακόμα ξέρετε τα λεφτά..
Αρχηγός: εντάξει τότε. Σε ένα λεπτό είμαι στη τράπεζα και σφραγίζω την επιταγή. Τέρμα η κοροϊδία ...
Θύμα: μα δεν σας κοροϊδεύω..
Αρχηγός: τέρμα η κοροϊδία. Μα 40 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά. Τι πάει να περάσει;
Θύμα: αν πιστεύεται αυτό για μένα τι να σας πω..
Αρχηγός: μα δεν μπορώ να καταλάβω τι πάτε να περάσετε. Σε ένα λεπτό πάω να σφράγισε την επιταγή.
Θύμα: μα για την επιταγή δικαιούται ο πελάτης 7 ημέρες αλλά δεν σας ζήτησα αυτό.
Αρχηγός: καλά καλά, όχι 7 ημέρες αλλά ούτε ένα λεπτό δεν δικαιούται αν θέλω. Ούτε ένα λεπτό. Τη Δευτέρα βγαίνει η επιταγή πληρωμής πες του (πατέρα σου). Δεν υπάρχει μήνας σε εμένα. Διαταγή πληρωμής τη Δευτέρα και μαυρίζουν όλοι. Τέρμα η κοροϊδία.
Θύμα: αν δεν έχω τα λεφτά σήμερα θα τα έχω σίγουρα αύριο.
Αρχηγός: μα και χθες έτσι μου έλεγες.
Θύμα: μα περιμένω να μου βάλουν κάτι λεφτά τι να κάνω;;
Αρχηγός: και χθες έτσι μου έλεγες. Τέρμα η κοροϊδία, λυπάμαι πολύ.
Θύμα: πιστεύεται ότι είμαι άνθρωπος που θα σας κορόιδευα;
Αρχηγός: λυπάμαι πολύ, με έχεις βγάλει από τα ρούχα μου.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Αμαρουσίου κατάφεραν να δεσμεύσουν πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ ενώ το σημαντικό είναι ότι από τα 12 θύματα της σπείρας το τελευταίο χρόνο, τα πέντε έχουν ήδη καταθέσει και μάλιστα αποκάλυψαν στις αρχές ότι ο αρχηγός της συμμορίας τους υποχρέωνε να υπογράφουν ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο αναφερόταν ότι όλα ήταν νόμιμα, όπως ορίζουν οι συμφωνίες δανεισμού ιδιώτη από ιδιώτη.

http://www.cnn.gr

on 8:17:00 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αποκαλυπτικοί διάλογοι τοκογλύφου με το θύμα του: 40 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.