loading...

Φρουτένια απόλαυση!




























Τα φρέσκα φρούτα φροντίζουν την επιδερμίδα σας με τον πιο φυσικό τρόπο. Δοκιμάστε τις συνταγές που σας προτείνουμε και κάντε το δέρμα σας να σφύζει από υγεία και ομορφιά.


Zουμερές φράουλες, εξωτική παπάγια, μυρωδάτη μπανάνα και άλλα δροσερά φρούτα αποτελούν την πιο λαχταριστή «τροφή» για την επιδερμίδα! Τα φυσικά ενυδατικά συστατικά τους, η πλούσια υφή, αλλά και το απολαυστικό τους άρωμα, θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει και τη διάθεσή σας απόλυτα καλοκαιρινή. Δοκιμάστε και εσείς αυτές τις φρουτένιες φυσικές συνταγές και κάντε το ψυγείο σας τον καλύτερο σύμμαχο της ομορφιάς σας.

Μάσκα από μπανάνα και μέλι
Ιδανική για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε 1-2 φορές την εβδομάδα. Μη διστάσετε να την εφαρμόσετε εκτός από το πρόσωπο και σε σημεία του σώματος που μπορεί να έχουν αφυδατωθεί ή ξεφλουδίσει, π.χ. στους ώμους. Το μέλι είναι θρεπτικό και καταπραϋντικό για την επιδερμίδα, ενώ η μπανάνα είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και δίνει ένα υπέροχο, «νόστιμο» άρωμα στη μάσκα.

Θα χρειαστείτε
• 1 ώριμη μπανάνα
• 2 κουταλιές (30 ml) μέλι (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 κουταλιά (15 ml) πλήρες γιαούρτι

Πώς θα τη φτιάξετε
Λιώστε την μπανάνα με ένα πιρούνι. Αναμείξτε τη με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπλέντερ για καλύτερο αποτέλεσμα. Απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό, περιμένετε 15 λεπτά και αφαιρέστε με νερό. Χρησιμοποιήστε το μείγμα μόνο μία φορά.


Μάσκα σύσφιξης σώματος με φράουλες
Μια πολύ απλή αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική συνταγή με υπέροχο άρωμα, κατάλληλη για τις προβληματικές περιοχές του σώματος, που έχουν ανάγκη από σύσφιγξη, όπως είναι οι μηροί και οι γλουτοί. Χάρη στα ενεργά ένζυμα που περιέχουν οι φράουλες, η συγκεκριμένη μάσκα σύσφιγξης σώματος ενεργοποιεί την κυκλοφορία και συσφίγγει θεαματικά την επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε
• 1 ρίζα τζίντζερ (περίπου 10 εκ.)
• 2 κουταλιές (30 ml) καολίνη
• 7-8 μεγάλες φράουλες

Πώς θα τη φτιάξετε
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί καλά τo τζίντζερ. Απλώστε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές, αφήστε να στεγνώσει για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιήστε το μείγμα μόνο μία φορά.


Ενυδατική μάσκα από μπανάνα και αμυγδαλέλαιο
Μια φροντίδα για ξηρές επιδερμίδες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 3 φορές την εβδομάδα, κατά προτίμηση βράδυ, και να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη στην επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε
• 1 ώριμη μπανάνα
• 2 κουταλιές (30 ml) ροδόνερο
• 1 κρόκο αυγού
• 1 κουταλιά (15 ml) αμυγδαλέλαιο
• 1-2 κουταλιές αλεύρι

Πώς θα τη φτιάξετε
Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, μέχρι να γίνουν πάστα. Προσθέστε σιγά-σιγά όσο αλεύρι χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο, περιμένετε 20 λεπτά και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.


Κρέμα από παπάγια
Προσφέρει άμεση ενυδάτωση, ενώ είναι ιδανική για το καλοκαίρι, επειδή βοηθά στη διατήρηση του μαυρίσματος. Αφήνει την επιδερμίδα λαμπερή και βελούδινη χάρη στις φυσικές βιταμίνες και στα μαλακτικά της συστατικά.

Θα χρειαστείτε
• 1 παπάγια
• 1 κουταλιά (15 ml) βούτυρο κακάο

Πώς θα τη φτιάξετε
Αφαιρέστε τη φλούδα και τα σπόρια από την παπάγια και λιώστε τη σάρκα. Ζεστάνετε το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί και αναμείξτε με την παπάγια, ανακατεύοντας έντονα. Απλώστε κατευθείαν πάνω σε κάθε σημείο (προσώπου ή σώματος) που παρουσιάζει αφυδάτωση. Πετάξτε την ποσότητα που θα περισσέψει. Μην την κρατήσετε για επόμενη φορά.


Γαλάκτωμα από ροδάκινο και βερίκοκο
Προτιμήστε αυτό το γαλάκτωμα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ εάν έχετε κανονική ή ξηρή επιδερμίδα. Το ροδάκινο κάνει το δέρμα απαλό, ενώ το βερίκοκο έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε
• 150 ml πλήρες γάλα (ή κρέμα γάλακτος εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα)
• 3 κουταλιές φρέσκο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο ροδάκινο
• 3 κουταλιές φρέσκο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο βερίκοκο
• 1 κουταλιά αποξηραμένο δεντρολίβανο

Πώς θα το φτιάξετε
Προσθέστε όλα τα υλικά μέσα στο γάλα ή στην κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε τα για 12 ώρες. Κατόπιν, σουρώστε το μείγμα και φυλάξτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείται για 1 εβδομάδα, κατά προτίμηση στο ψυγείο.

http://www.vita.gr

on 8:57:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Φρουτένια απόλαυση!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.