loading...

Αλ. Φλαμπουράρης: Σε δύο χρόνια θα δούμε τι θα γίνει με τους ΑΝΕΛ
























«Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με τις δυνάμεις της και χωρίς νέες δεσμεύσεις»
«Διεκδικούμε πια με αξιώσεις το δικαίωμα να λειτουργούμε ως ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα έξω από τις λογικές και τις πρακτικές οικονομικών πειραμάτων και "κατάστασης ανάγκης"», δηλώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην «Real News», τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν αυτή την περίοδο «την κορυφαία μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, η απόφαση του Eurogroup και η διευθέτηση του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης «σημαίνουν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με τις δυνάμεις της, χωρίς καμία γραμμή προληπτικής στήριξης, με όρους βιώσιμης προοπτικής, χωρίς νέες δεσμεύσεις». Υποστηρίζει, επίσης, ότι ούτε ή ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αποτελεί προϋπόθεση, παρότι εκτιμά ότι θα λειτουργήσει θετικά.

Ο κ. Φλαμπουράρης λέει ότι η πόλωση δεν είναι ανάγκη ούτε επιθυμία της κυβέρνησης, αλλά, αντίθετα, ότι «η πόλωση είναι το βασικό εργαλείο της ΝΔ, στην προσπάθεια να διασώσει τον εαυτό της και τους φίλους της από αποκαλύψεις πολιτικών και ποινικών ευθυνών». Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ότι «δεν έχει, λοιπόν, σοβαρά περιθώρια για συνεννόηση, ούτε το επιθυμεί άλλωστε -και το αποδεικνύει καθημερινά».

Σημειώνει ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν το έργο της κυβέρνησης στο τέλος της τετραετίας και πως «είναι καταδικασμένο να πέφτει στο κενό», όποιο σχέδιο βάζει κάθε φορά μπροστά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε σχετικά με την άρνηση της Φ. Γεννηματά για την προοπτική προοδευτικής συνεργασίας, με τον κ. Φλαμπουράρη να σχολιάζει πως η απάντηση της δείχνει ότι αυτοί που θεωρούν πως εκφράζουν την παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας, δεν διατηρούν ίχνη του αξιακού φορτίου της και έχουν εντελώς αποκοπεί από αυτό». Για το εάν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρόσωπα όπως οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου, αναφέρει: «Πώς είναι δυνατή μια συνεργασία με δυνάμεις που είναι προσκολλημένες στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και πολιτικά ταυτισμένες με τον κύριο εκφραστή του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας;».

Για το εάν η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της παρούσας Βουλής, αναφέρει ότι το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά από δύο χρόνια, θα καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις, για να συμπληρώσει ότι «πάντως, δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη η συμβολή του καθενός στην κρίσιμη φάση που βρέθηκε η χώρα μας και το πολιτικό σύστημα».

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φλαμπουράρης συμφωνεί ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η κυβέρνηση ιδίως στα θέματα της καθημερινότητας. Η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι στην αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού, επισημαίνει. «Φυσικά και όχι», απαντά στο ερώτημα αν οι υπουργοί είναι μόνιμοι στη θέση τους και προσθέτει ότι «τα στελέχη της Αριστεράς πιστεύω ότι δεν θα μπουν στον ολισθηρό δρόμο της "μονιμότητας" σε κυβερνητικές θέσεις, αλλά, αντίθετα, στον δρόμο της συνεχούς συμμετοχής και της ανιδιοτελούς προσφοράς στους κοινωνικά αδύναμους».

http://www.news.gr

on 5:22:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αλ. Φλαμπουράρης: Σε δύο χρόνια θα δούμε τι θα γίνει με τους ΑΝΕΛ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.