loading...

Νύχτα θρίλερ στη G20 - Οι ηγέτες σκοπεύουν να απομονώσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες























Με απομόνωση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής κινδυνεύει η Ουάσιγκτον, καθώς, σύμφωνα με το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου της G20, τα άλλα κράτη μέλη του διεθνούς οικονομικού οργανισμού σκοπεύουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Παρισιού. Καθώς οι αποφάσεις για να συνταχθεί το τελικό σχέδιο πρέπει να είναι ομόφωνες μεταξύ και των 20 ηγετών, η νύχτα των συνομιλιών αναμένεται μακριά, όπως διαμήνυσε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που είναι και η οικοδέσποινα.


«Σημειώνουμε την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού», επισημαίνεται στο κείμενο, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ προστίθεται ότι οι ηγέτες άλλων χωρών θεωρούν ότι η συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι «μη αναστρέψιμη».

Mία από τις αβεβαιότητες που πλανιόντουσαν πριν από τη Σύνοδο συνίστατο στο αν οι 19 υπόλοιπες χώρες της G20 θα συσπειρώνονταν επί αυτού του ζητήματος. Η θέση της Σαουδικής Αραβίας, για παράδειγμα, συμμάχου των ΗΠΑ και μίας από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, ήγειρε ερωτήματα.

Εάν υιοθετήσουν αυτό το έγγραφο, οι ηγέτες της G20 θα στείλουν στις ΗΠΑ το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη των συνομιλιών ή πλήρης επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας του Παρισιού. Ακόμα και αν η πόρτα παραμένει ανοικτή για την Ουάσιγκτον, εφόσον θελήσει να επανεξετάσει κάποια στιγμή την θέση της.


























Πηγή: Reuters

Αυτήν την επιλογή ανέφερε την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στο περιθώριο της Συνόδου.
«Είναι σημαντικό για ολόκληρο τον κόσμο και πιστεύω ότι δεν είναι πάντα εφικτό. Η συμφωνία του Παρισιού δεν θα ξανατεθεί υπό διαπραγμάτευση. Όμως εύχομαι οι ΗΠΑ να βρουν ένα δρόμο για να επιστρέψουν εκεί» δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.


























Το συλλογικό μήνυμα που θα στείλουμε στον πρόεδρο Τραμπ γύρω από αυτό το τραπέζι θα εμμένει στη σημασία της επιστροφής των ΗΠΑ στις συμφωνίες του Παρισιού και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε η Μέι.
Σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις, μια τροποποίηση του προσχεδίου του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου της G20, η οποία θα το καθιστά ευνοϊκότερο στις ορυκτές πηγές ενέργειας, βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.




















Κοινή γραμμή Γαλλίας-Καναδά για το κλίμα και το εμπόριο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό εξέφρασαν εξίσου την βούλησή τους να υπερασπιστούν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αλλά και το ελεύθερο εμπόριο απέναντι στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου.

Πριν από τη συνάντηση, ο Τριντό υπενθύμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί "να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή". Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι "κοινή" η δέσμευση στα ζητήματα που αφορούν το κλίμα "σε μια περίοδο που (η συμφωνία του Παρισιού) αμφισβητείται από κάποιους", κάνοντας έτσι μια έμμεση αναφορά στον Τραμπ και την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτή τη συμφωνία.




























Μια «μακρά νύχτα» περιμένει τους αξιωματούχους

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) συμφώνησαν την Παρασκευή ότι είναι απαραίτητο το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο, όμως ορισμένες διαφορές απόψεων που καταγράφηκαν σημαίνουν ότι οι αξιωματούχοι οι οποίοι καταρτίζουν την τελική ανακοίνωση της συνόδου έχουν μια μακρά νύχτα μπροστά τους, δήλωσε η οικοδέσποινα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνόδου στο Αμβούργο.

«Στο ζήτημα του εμπορίου, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε ελεύθερο αλλά επίσης και δίκαιο εμπόριο», ανέφερε η καγκελάριος. «Όμως μπορώ να προβλέψω ότι σε ό,τι αφορά το εμπόριο στην ανακοίνωση, οι σέρπα (σ.σ.: οδηγοί στα Ιμαλάια που ανήκουν στην ομώνυμη φυλή· ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά στην Ευρώπη για τους εκπρόσωπους των κρατών μελών που προετοιμάζουν τις εργασίες και τις ανακοινώσεις στις συνόδους κορυφής) έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους απόψε».\


























Οι συνομιλίες παραμένουν τεταμένες όσον αφορά το εμπόριο. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα απόψε. Αλλά οι συνομιλίες εδώ είναι πολύ δύσκολες, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό», είπε η Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε στο πρώτο μέρος της συζήτησης για την πολιτική σχετικά με το κλίμα, παρά τις διαφορές του με τις άλλες χώρες στο ζήτημα, και μάλιστα μίλησε στους άλλους ηγέτες.

















































Πηγή: Reuters

http://www.cnn.gr/

on 9:58:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Νύχτα θρίλερ στη G20 - Οι ηγέτες σκοπεύουν να απομονώσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.