loading...

Μητσοτάκης στο Star: Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την ποιότητα της Δημοκρατίας























ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ NOOR 1


Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, 9:16πμ

Το ξεκάθαρο μήνυμα πως η σημερινή κυβέρνηση είναι «μακράν η χειρότερη» που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και επέμεινε στο αίτημα για εκλογές λέγοντας ότι «όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα για τη χώρα», αφού «εκτός από τις επιδόσεις της στην οικονομία, υπονομεύει και την ποιότητα της Δημοκρατίας».

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε εκ νέου τη διαπραγματευτική αποτυχία και το μεγάλο κόστος από την 16μηνη καθυστέρηση σε μία αξιολόγηση που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, αλλά ακόμη και τώρα υπάρχουν προαπαιτούμενα που εκκρεμεί η υλοποίησή τους.

Εκτίμησε πάντως ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα ολοκληρωθεί, κάτι που θα μας βγάλει «από την εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».

Επέμεινε όμως στο πολύ μεγάλο κόστος, καθώς και στην αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να δημιουργήσει την αναγκαία αναπτυξιακή δυναμική. Ταυτόχρονα ξεδίπλωσε πολλές πτυχές από την πρόταση της Ν.Δ. και δήλωσε βέβαιος ότι μόλις έρθει η πολιτική αλλαγή «όλοι θα διαπιστώσουν την αλλαγή κλίματος στην οικονομία», καθώς «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις και πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση των πολιτικών και θα λέει ότι πρέπει να γίνουν τολμηρές αλλαγές όχι γιατί μας τις επιβάλλουν οι ξένοι, αλλά γιατί τις χρειάζεται η χώρα».

«Εγώ πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις διότι πρέπει να μειωθεί το αποτύπωμα του κράτους στην οικονομία, στη δύναμη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας η οποία μπορεί να κάνει θαύματα εάν απελευθερωθεί από τη γραφειοκρατία και την υψηλή φορολογία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαβεβαίωσε πως η Ν.Δ., ως επόμενη κυβέρνηση, θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος και θα το ενισχύσει «με ιδιωτικοποιήσεις, απελευθερώσεις αγορών, ανοίγματα σε αγορές προϊόντων και μείωση φορολογικών συντελεστών ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις».

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως και οι δανειστές δεν θα έχουν πρόβλημα με τη μείωση της φορολογίας από τη στιγμή που υπάρχει αντίστοιχη περικοπή δαπανών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα περιθώρια εξορθολογισμού δαπανών στον τομέα των προμηθειών στην Υγεία, αλλά και τη διατήρηση για πέντε χρόνια του κανόνα ένα προς πέντε για προσλήψεις και αποχωρήσεις από το Δημόσιο.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει και τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, προειδοποιώντας εκ νέου ότι η δέσμευση που ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση για 3,5% «είναι υπερβολική για την ελληνική οικονομία». Χωρίς να χρησιμοποιήσει τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση «γιατί είναι πολυφορεμένη», όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε για το ζήτημα αυτό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα κερδίσει αξιοπιστία και «αφού δώσει δείγματα γραφής θα υπάρχει περιθώριο ειλικρινούς συζήτησης με τους δανειστές για μείωση των πλεονασμάτων».

Συμπράξεις

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω συμμάζεμα του κράτους και τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα στρατιά συμβασιούχων» και σημείωσε ότι «λέμε ξεκάθαρα ότι η σύμβαση ορισμένου χρόνου είναι για τον αριθμό των μηνών που την υπογράφεις». Διευκρίνισε επίσης ότι «δεν υπάρχουν ουσιαστικά περιθώρια για καταργήσεις φορέων, αλλά υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για εξορθολογισμό στη λειτουργία του κράτους», ενώ τάχθηκε κατά των περαιτέρω παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας.

«Η κυβέρνηση δεν πιστεύει σε αυτές τις αλλαγές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έκρυψε την καχυποψία του απέναντι σε κάθε δέσμευση του πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο ίδιος που έλεγε ότι δεν θα δεχτεί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα και αποδέχθηκε 5,2 δισ. «Από “θα” άλλο τίποτα. Ο κ. Τσακαλώτος είναι ο ίδιος που έλεγε άμα φθάσουμε Μάιο – Ιούνιο καήκαμε», σχολίασε αναφορικά και με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Αίτημα Εξεταστικής για το Noor 1

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε πως η Ν.Δ. θα προχωρήσει στην κατάθεση αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Noor 1 για να μελετηθούν όλες οι πτυχές της.

«Ολα στο φως», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο να στηρίξουν την πρόταση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν στέκει η δικαιολογία» που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, σημειώνοντας ότι και στην Υγεία υπάρχουν ζητήματα που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Αν οι κύριοι Τσίπρας – Καμμένος δεν την υπερψηφίσουν «θα είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εξάλλου τις απόψεις που διατύπωσε και στη Βουλή περί ιδεολογικών αναφορών της τρομοκρατίας στον χώρο της άκρας Αριστεράς και διευκρίνισε ότι «πολιτική βία έχουμε προφανώς και από την άκρα Αριστερά και από την άκρα Δεξιά», αλλά «εδώ συζητάμε για την τρομοκρατία όπως εκφράστηκε μετά το 1974».

Παράλληλα κατέστησε εκ νέου σαφή την πρόθεση της Ν.Δ. να δώσει ως κυβέρνηση πολιτική προτεραιότητα στα ζητήματα ασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η επόμενη κυβέρνηση θα εφαρμόσει επιχειρησιακό σχέδιο που θα αποκαταστήσει το νόμο στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές.

«Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν χωρά καμία έκπτωση», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απόστολος Χονδρόπουλος
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

http://www.eleftherostypos.gr/

on 10:31:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Μητσοτάκης στο Star: Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την ποιότητα της Δημοκρατίας

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.