Καλοκαιρινή τούρτα με φράουλες
ΔΙΑΦΟΡΑ, ΡΟΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ 2:35:00 μ.μ.
Μοσχοβολάει το στόμα σας αφού το φάτε.. Ελαφρύ, ζουμερό, θυμίζει άνοιξη, καλοκαίρι… Ένα κομμάτι από αυτή την τούρτα το απόγευμα και ονειρευτείτε!
Συστατικά
1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας
1 κιλό φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
2 κ.σ. κονιάκ
660 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη χωρισμένη
3 βανίλιες
μία καλή πρέζα αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Tις μισές φράουλες τις κόβουμε στη μέση και τις κρατάμε στην άκρη για ντεκόρ. Τις άλλες μισές τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα 125 γρ. ζάχαρη και το κονιάκ. Σε δυνατή φωτιά τις μαγειρεύουμε. Στην αρχή θα βγάλουν πολλά υγρά αλλά σιγά σιγά θα εξατμίζονται. Θέλουμε να μείνουμε με κομμάτια φρούτων σε αρκετό σιρόπι αλλά όχι "νερό". Σε δυνατή φωτιά και με πλατύ τηγάνι σε 5 λεπτά περίπου είναι έτοιμες. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, βάζουμε σε μπολ και στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα
Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το τυρί με την υπόλοιπη ζάχαρη (125 γρ.) και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει. Αλλάζουμε με το "σύρμα" χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του μίξερ και το ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αφαιρούμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο το πρώτο παντεσπάνι. Περιμετρικά βάζουμε τις μισές από τις φράουλες που κρατήσαμε… το κομμένο τμήμα προς τα κάτω, τη μία δίπλα στην άλλη σαν στεφάνι στα όρια του παντεσπανιού. Πιο μέσα βάζουμε το μισό από το "γλυκό" φράουλας που φτιάξαμε…Από πάνω στρώνουμε το 1/3 από την κρέμα. Πάνω βάζουμε το άλλο παντεσπάνι. Βάζουμε τις άλλες μισές φράουλες γύρω, το άλλο μισό γλυκό και από πάνω το άλλο 1/3 κρέμα. Το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή… Γαρνίρουμε με φράουλες αν θέλουμε!
Tip
Μην ξεχάσετε να βάλετε λίγο αλάτι στις φράουλες γιατί δίνει πάρα πολύ γεύση!
akispetretzikis.com/