loading...

«Έχασα την περιουσία μου, το πλοίο είναι ανασφάλιστο»: Τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του Αγία Ζώνη





















«Το πλοίο είχε επιθεωρηθεί και τα πιστοποιητικά ήταν εν ισχύ από την επιθεώρηση εμπορικών πλοίων. Ο Νηογνώμονας δεν έχει καμία σχέση», δήλωσε ο πλοιοκτήτης του μοιραίου δεξαμενόπλοιου που γέμισε με πετρέλαιο τις ακτές του Σαρωνικού.


Μιλώντας στον Real FM, o Θεοδωρος Κουντούρης είπε επίσης πως το «πλοίο ήταν ανασφάλιστο. Εγώ έχασα την περιουσία μου. Το είχα ασφαλίσει μόνο για ζημιές προς τρίτους και για τη ρύπανση». Έχει γίνει επιθεώρηση από δύτες και δεν υπάρχει ρήγμα στο κάτω μέρος, τόνισε ο ίδιος.

«Το δεξαμενόπλοιο παρά την παλαιότητά του είναι συντηρημένο» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πολλά πλοία είναι πιο παλιά από το δικό μου». «Το πλοίο δεν είχε κανένα πρόβλημα και καμία ζημιά. Ήταν φορτωμένο και αγκυροβολημένο».

Ο Κουντούρης παρέπεμψε στον καπετάνιο για τους ναυτικούς που είχαν μείνει πάνω στο πλοίο λέγοντας πως από τα έντεκα άτομα πλήρωμα ο καπετάνιος τον ενημέρωσε ότι άφησε πάνω τέσσερα, όπως προβλέπεται από την ναυσιπλοΐα.

«Το πόσα άτομα έμειναν είναι θέμα του πλοιάρχου. Μου είπε ότι άφησε πίσω τ μέλη. Αν κάποιοι έφυγαν δεν το ξέρω».

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς βούλιαξε. Οι εμπειρογνώμονες θα μας πουν πώς βούλιαξε το πλοίο», είπε ο κ. Κουντούρης και περιέγραψε τις κρίσιμες στιγμές της βύθισης όπως τις έζησε, λέγοντας: «01:45 με ειδοποίησε ο καπετάνιος ότι το πλοίο έχει πάρει κλήση. 02:15 μου είπαν από τον θάλαμο επιχειρήσεων ότι το πλοίο έχει γύρει στο πλάι. Μέχρι να περάσουν 15’ μου είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε».

Για τους λόγους της βύθισης του πλοίου ο κ. Κουντούρης δεν μπόρεσε να δώσει μια απάντηση λέγοντας ότι «μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Όλα μπορεί να έχουν συμβεί» και παρέπεμψε στους εμπειρογνώμονες για να βρουν τις αιτίες.

Μιλώντας για τα συναισθήματά του δήλωσε συντετριμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι χοντρόπετσος από τα Βόρεια Προάστια. Είμαι γεννημένος στο Πέραμα και τα παιδιά μου κάνουν μπάνιο στη Σαλαμίνα».

«Φταίει το Blue Star Patmos»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι «Ε, ο Θεόδωρος Κουντούρης, ισχυρίζεται πως εάν είχε φύγει το καύσιμο από το δεξαμενόπλοιό του θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα και καταγγέλλει ότι για την πετρελαιοκηλίδα ευθύνεται το «Blue Star Patmos», το οποίο ρυμουλκήθηκε την Παρασκευή από την Ίο στο Πέραμα.

«Όχι, το καύσιμο αν είχε φύγει, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολλή μεγάλη ζημιά, λυπούμαστε γι’ αυτό που έχει γίνει. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά» δηλώνει ο κ. Κουντούρης στο «Ε» και σημειώνει ότι η εταιρεία του ανέθεσε στα δυο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να προβούν στις απορρυπάνσεις.

Ο πλοιοκτήτης υποστηρίζει ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν στεγανοποιημένο από το μεσημέρι της Τρίτης και ότι κάποιοι προσπαθούν να «φορτώσουν» τη ρύπανση στο «Αγία Ζώνη».

«Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει να πάει Πειραϊκή μετά. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από την Τρίτη. Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα -και το ξέρετε- και ήρθε στο Πέραμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν ‘φορτώσει’ όλη τη ρύπανση σε μας». Επιρρίπτει ευθύνες, δε, στο «Blue Star Πάτμος», τονίζοντας ότι «πέρασε ρυμουλκούμενο και ήρθε στο Πέραμα για επισκευές, και το οποίο είχε διαρροή κατά την διάρκεια της μεθόρμισής του από το νησί εδώ».

Ερωτηθείς εάν ο αέρας παρέσυρε το πλοίο, ο κ. Κουντούρης απαντάει ότι: «Όταν αλλάζει ο καιρός, εδώ στο λιμάνι του Πειραιά γίνονται», ωστόσο, επιμένει στους ισχυρισμούς του, αναφέροντας: «Υπάρχουν και άλλα πλοία που έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και μπορεί κάποια κομμάτια ρυπάνσεως να είναι και από άλλα πλοία, δεν είναι ότι όλα είναι δικά μας. Δεν βρήκαμε τώρα έναν και τα φορτώνουμε όλα».

http://www.eleftherostypos.gr/

on 7:01:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for «Έχασα την περιουσία μου, το πλοίο είναι ανασφάλιστο»: Τι ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης του Αγία Ζώνη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.