loading...

Το κόμμα που δεν υπάρχει πια(;)





















Ηταν ίσως η πιο αληθινή στιγμή του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της 82ης ΔΕΘ: «Η αντιπολίτευση κάνει αντιπολίτευση σε ένα κόμμα που δεν υπάρχει σήμερα». Πράγματι, άλλο ψήφισε το 36,3% των πολιτών το 2015 και άλλο είναι σήμερα ο συνασπισμός που μας κυβερνά.


Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από ένα κίνημα που θα έφερνε την επανάσταση στην Ευρώπη, θα έσκιζε τα Μνημόνια και θα αποκαθιστούσε τους μισθούς και τις συντάξεις, μεταλλάχθηκε σε ένα μηχανισμό εξουσίας που προσπαθεί όψιμα να υλοποιήσει όλα αυτά που πολεμούσε: τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τις επενδύσεις. Μόνο που πρόκειται για την πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, ίσως, που η μετάλλαξη ενός κόμματος γίνεται σε πραγματικό χρόνο και ενόσω κυβερνά: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει (εξ)άσκηση σε πραγματικό πεδίο βολής, με πραγματικά πυρά.

Μέχρι λοιπόν να καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας πως ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης μιας χώρας είναι οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα, χάσαμε δυόμισι χρόνια. Από τις παχυλές υποσχέσεις, οι οποίες θα ικανοποιούνταν χωρίς θυσίες επειδή θα πείθαμε τους δανειστές για το εθνικό μας δίκιο, περάσαμε στη «σκληρή πραγματικότητα» και στο «εν αρχή ην η οικονομία». Από τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, που πάντα κατέληγαν σε χειρότερα για την Ελλάδα συμφωνηθέντα, περάσαμε στη συνειδητοποίηση ότι η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από την πόλωση και τους ηρωισμούς, περάσαμε στους χαμηλούς τόνους. Ειδικά το τελευταίο αξίζει να σημειωθεί στα θετικά της πρωθυπουργικής εμφάνισης. Απέφυγε να δυναμιτίσει το κλίμα και να στήσει σκηνικό έντασης, σε αντίθεση με την τακτική που είχε ακολουθήσει πέρσι και πρόπερσι.

Βέβαια απέφυγε και κάτι άλλο: Απέφυγε να μιλήσει για το χθες. Διότι αν το έκανε θα έπρεπε και να απολογηθεί για αυτά που υποσχέθηκε αλλά δεν τήρησε. Θα έπρεπε να μιλήσει για τις μειωμένες συντάξεις, την υπερφορολόγηση, τον ΕΝΦΙΑ (που τώρα αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν και πιο άδικοι φόροι), τους μισθούς των 360 ευρώ. Αντ’ αυτού έκανε ένα χρονικό άλμα, μιλώντας για το μακρινό αύριο, από το 2020 και μετά, για να μην αναφερθεί σε αυτά που έρχονται φέτος, το 2018 ή το 2019. Περισσότερα από 100 προαπαιτούμενα, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μείωση αφορολογήτου, νέα μείωση των συντάξεων. Στο διά ταύτα λοιπόν: Θετικός και καλοδεχούμενος ο κυβερνητικός ρεαλισμός. Αρκεί να αποδειχθεί και εμπράκτως στο επόμενο και στο μεθεπόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου


http://www.eleftherostypos.gr

on 12:19:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το κόμμα που δεν υπάρχει πια(;)

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.