To Theodorovias blog σας προτείνει υπέροχο Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα
ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ,
ΔΙΑΦΟΡΑ,
ΡΟΗ,
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
10:46:00 π.μ.
Το υπέροχο αυτό γλυκό, είναι πρακτικά ένα τσιζ κέικ χωρίς τυρί, που η κρέμα του είναι φτιαγμένη με σταγγιστό γιαούρτι και σαντιγύ.
Είναι πολύ δροσερό, ελαφρύ, κι έχει απίθανη γεύση. Η κρέμα του είναι πολύ αφράτη κι απαλή και το πιο σπουδαίο είναι, ότι δεν αισθάνεσαι τη γεύση του γιαουρτιού.
Μπισκοτογλυκό με κρέμα γιαουρτιού
Υλικά
Για τη βάση
• 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
• 330 - 360 γραμ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
• 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
• 500 γραμ. φυτική σαντιγύ ή με κρέμα γάλακτος
• 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
• 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι
• ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
• 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί Ν°38 (διαμ. 38 εκ.), προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το λιώσουμε και τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Το απλώνουμε να πάνε παντού και πατάμε την επιφάνεια μ' ένα κουτάλι ή με την παλάμη μας ή μ' έναν κύλινδρο, για να ισιώσουν και να πατηθούν καλά.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 5΄- 7΄. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ΄ ένα τηγάνι, αδειάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή.
Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα σε σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και τα χτυπάμε για 1΄- 2' να ενσωματωθούν και να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα τη σαντιγύ, κι ανακατεύουμε με το σύρμα, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο, την στρώνουμε καλά και παγώνουμε το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε αν θέλουμε, με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, που του πάει απίστευτα!
faghta-giagias.blogspot.com/
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.