loading...

Η επέλαση των ΣΥΡΙΖΟφρουρών

Υποτίθεται ότι ένα από τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ήταν η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και η τοποθέτηση στα υπουργεία γενικών γραμματέων τετραετούς θητείας με βάση τα προσόντα και την κομματική τους ταυτότητα.

Oμως στην πράξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις φαύλες πρακτικές της δεκαετίας του 1980, διορίζοντας κομματικούς φίλους και συντηρώντας ένα σπάταλο πελατειακό κράτος. Μόνο που, αντί για πρασινοφρουρούς, διορίζονται τώρα ΣΥΡΙΖΟφρουροί.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των διοικητικών γραμματέων. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι σημερινοί γενικοί γραμματείς έχουν υποβάλει αίτηση για επαναπρόσληψη, ενώ οι διατάξεις για τα κριτήρια επιλογής που έχουν συνταχθεί παραπέμπουν σε φωτογραφικές προκηρύξεις.

Για παράδειγμα, για μια θέση προβλέπεται ως απαραίτητο προσόν η γνώση της ρωσικής γλώσσας, επειδή ο συγκεκριμένος γενικός γραμματέας ξέρει ρωσικά, ενώ για μια άλλη θέση ζητείται ως εμπειρία πενταετής άσκηση δικηγορίας, επειδή η τοποθετημένη από την κυβέρνηση νυν γραμματέας τυχαίνει να είναι δικηγόρος.
Επιπλέον, σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται από το γεγονός ότι υπουργοί παρενέβησαν στο ΑΣΕΠ και ζήτησαν να τους κοινοποιηθούν τα στοιχεία και τα προσόντα των άλλων υποψηφίων, πράγμα το οποίο έγινε, όπως παραδέχθηκε η ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή με έγγραφό της.

Το αίτημα των υπουργών έχει νομικές, πολιτικές και ηθικές διαστάσεις. Στοιχεία όπως οι σπουδές και η επαγγελματική εμπειρία των υποψηφίων είναι προσωπικά δεδομένα, ενώ είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να γνωρίζουν οι εν ενεργεία γενικοί γραμματείς τους ανθυποψηφίους τους και τα προσόντα τους πριν ακόμη λάβουν γνώση τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης.

Το αφήγημα της κυβέρνησης βασίστηκε στο ότι η επιλογή των νέων γραμματέων θα γινόταν με μία αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία, η οποία όμως από την αρχή εξελίχθηκε σε καθαρά κομματική από επιτροπή με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και με την τελική επιλογή να την κάνει ο υπουργός.

Η επιχείρηση κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης ολοκληρώνεται με το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει το κράτος και με την επόμενη κυβέρνηση, επιβάλλοντας δικούς της ανθρώπους για τέσσερα χρόνια στον κρατικό μηχανισμό.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

eleftherostypos.gr  

on 9:15:00 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η επέλαση των ΣΥΡΙΖΟφρουρών

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.