loading...

Ο Τσίπρας κάνει από τώρα… αντιπολίτευση





















Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα μειώσει τις συντάξεις από τον Δεκέμβριο και συγχρόνως υπόσχεται ότι εκείνος θα καταφέρει να τις… ακυρώσει. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει πως τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% έως το 2022 και 2,2% έως το 2060 είναι πολύ υψηλά και προαναγγέλλει πως θα τα επαναδιαπραγματευθεί.




Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

Ο Γιάννης Δραγασάκης καταγγέλλει πως η Ν.Δ.. διαψεύστηκε σε όσα είπε και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ιστορία με το μέρος του, έχει σχέδιο, έχει προτάσεις και γι’ αυτό θα πετύχει. Η Ολγα Γεροβασίλη υπόσχεται πως θα αναδιοργανώσει το Δημόσιο και πως θα προχωρήσει η αξιολόγηση που δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Ο Παύλος Πολάκης υπόσχεται πως θα αλλάξει το «αρρωστημένο» δημόσιο σύστημα Υγείας. Ο Νίκος Παππάς δεσμεύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει το δρόμο για επενδύσεις. Ο Πάνος Καμμένος υπονοεί πως η Ν.Δ.. θα πιεστεί από το εξωτερικό και στο τέλος θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

ΕΝΤΑΞΕΙ, είναι αλήθεια πως έχουν σφίξει οι ζέστες. Και ως γνωστόν ο καύσωνας καμιά φορά δημιουργεί και παραισθήσεις. Αλλά μήπως τα τελευταία τριάμισι χρόνια κυβερνάει η Ν.Δ.. και δεν το έχουμε καταλάβει; Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο πρωθυπουργός της χώρας από την 25η Ιανουαρίου 2015; Εκείνος δεν υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο; Δεν θυμάται πως πανηγύριζε για την «τεράστια» μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού από την οποία θα έβγαιναν κερδισμένοι συνταξιούχοι; Δεν θυμάται τη συνέντευξη που είχε δώσει πως «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα»; Εκείνος και οι σύντροφοί του δεν ψήφισαν προνομοθετώντας από πέρσι τον Ιούνιο τη δραστική μείωση των κύριων συντάξεων, που θα εφαρμοστεί στα τέλη του έτους;

ΚΑΙ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει θράσος και λέει την άποψή του ως… οικονομολόγος; Οσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τα αποτελέσματα από τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών δεν θα το καταφέρει. Εκείνος θριαμβολόγησε για τη «μεταμνημονιακή» συμφωνία που δένει με μνημονιακούς δημιοσιονομικούς στόχους τη χώρα για τα επόμενα 42 χρόνια. Αφήστε που εκκρεμεί και μια παραίτηση που είχε… υποσχεθεί υποδυόμενος τον αντιστασιακό για την περικοπή του αφορολογήτου.

ΤΩΡΑ, οι υπόλοιπες υπουργικές εξαγγελίες προκαλούν μόνο γέλια. Είχαν στη διάθεσή τους μια ολόκληρη τετραετία και δεν έκαναν τίποτα. Οσον αφορά στον Πάνο Καμμένο έχει γίνει πλέον ανέκδοτο πως θα… ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό. Εδωσε το «πράσινο φως» στους Τσίπρα – Κοτζιά με αντάλλαγμα την παραμονή του στην εξουσία.

ΕΙΝΑΙ, όμως, πραγματικά προκλητικό τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να κατηγορούν πως για όλα όσα έγιναν από το 2015 έως τώρα και πως για όλα όσα θα συμβούν έως το 2060 φταίει η Ν.Δ. Από την άλλη δεν έχουν και κάποια διαφορετική στρατηγική να επιλέξουν. Απέτυχαν παταγωδώς ως κυβέρνηση, οπότε και στο δρόμο προς τις κάλπες θα συμπεριφερθούν ως… αντιπολίτευση. Εκεί που θα καταλήξουν με την ψήφο των πολιτών. Kαι μπορεί κανείς να φανταστεί τι θα λένε τότε!

*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


.eleftherostypos.gr   

on 3:38:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ο Τσίπρας κάνει από τώρα… αντιπολίτευση

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.