loading...

Γεννηματά: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί - Μονόδρομος οι εκλογές


























«Κάθε μέρα που περνά ελάχιστοι πια αμφισβητούν ότι η παραμονή στην εξουσία μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο - Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές», επισήμαίνει σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Ολόκληρο το άρθρο:

Πριν από δύο μήνες, βλέποντας που οδηγεί τα πράγματα μια ακόμα εν κρυπτώ «διαπραγμάτευση» του κ. Τσίπρα, πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω εκλογές εδώ και τώρα!

Προκειμένου να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός πριν την τελική πράξη της «συμφωνίας» του κ. Τσίπρα με τους δανειστές.

Ο κ. Μητσοτάκης τότε μίλησε για «εκλογές το φθινόπωρο». Άφησε ουσιαστικά τον κ. Τσίπρα να αναλάβει δεσμεύσεις για την συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών της λιτότητας. Κάτι που ούτως ή άλλως βολεύει τη ΝΔ.

Σήμερα είναι πια γνωστά τα τετελεσμένα. Το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που συνοδεύουν την λήξη του αχρείαστου και σκληρού μνημονίου των κ.κ Τσίπρα – Καμένου. Όλοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, όλοι οι κίνδυνοι που επεσήμανα, είναι μπροστά μας.

Ο απολογισμός και αυτής της συμφωνίας του κ. Τσίπρα είναι αρνητικός για τη χώρα.

Δεν πρόκειται βέβαια για το τέλος των Μνημονίων αφού η Κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει δεσμεύσεις και περικοπές και έχει αποδεχθεί μια αυστηρή εποπτεία για τα επόμενα χρόνια με τρίμηνες αξιολογήσεις και το EUROGROUP να πρέπει να εγκρίνει κάθε αλλαγή στις ήδη νομοθετημένες δεσμεύσεις ενώ θα μπορεί να επιβάλει νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν ουσιαστικές ρυθμίσεις για το Δημόσιο χρέος της χώρας αφού η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση από όσα είχαν συμφωνηθεί όχι μόνο στο Eurogroup του 2012, αλλά και στο Eurogroup του 2016 και παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες τα μακροπρόθεσμα μέτρα βιωσιμότητας του χρέους.

Δεν δημιουργούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την Ανάπτυξη αφού με τις δεσμεύσεις για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μας καλείται να τρέξει με μια βαριά σιδερένια μπάλα στο πόδι. Η Αναπτυξιακή προοπτική ναρκοθετείται με την διαιώνιση της εξοντωτικής φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων και των δραστικών περικοπών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Δεν καλύπτονται με ασφάλεια οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας σε βάθος χρόνου αφού το μαξιλάρι των 24 δις ευρώ- που προέρχεται από την εξοντωτική υπερφορολόγηση και το «στέγνωμα» ρευστότητας των φορέων του δημοσίου - μας «καλύπτει» μόνο για τους επόμενους 22μήνες. Χωρίς να μπορεί αυτή κυβέρνηση να διαμορφώσει συνθήκες αξιοπιστίας και ασφάλειας για έξοδο στις αγορές με ορατό τον κίνδυνο για υποτροπή σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Δεν προωθείται η κοινωνική συνοχή αφού με τις συμφωνημένες νέες περικοπές δεν πλήττονται οι πλούσιοι, οι ισχυροί, όπως ισχυρίζονται τα κυβερνητικά στελέχη. Το «μάρμαρο» θα κληθούν να πληρώσουν οι μισθωτοί με την μείωση του αφορολόγητου, οι συνταξιούχοι με τις νέες περικοπές του Ν. Κατρούγκαλου , οι χαμηλοσυνταξιούχοι που αποχαιρετούν οριστικά το ΕΚΑΣ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, τα Ελληνικά νοικοκυριά με τον ΕΝΦΙΑ να μονιμοποιείται και να πλήττει όλο και περισσότερο τις λαϊκές τάξεις.

Κάθε μέρα που περνά ελάχιστοι πια αμφισβητούν ότι η παραμονή στην εξουσία μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο.

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν μπορεί.

Η Ελλάδα όμως μπορεί

Με δυο προϋποθέσεις:

1. Πολιτική αλλαγή. Να φύγει αυτή η Κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την Εθνική Συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου ή εμείς ή αυτοί. Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει , παρά τα χτυπήματα. Προχωράμε μπροστά με όπλο το κεκτημένο της ενότητας του κατακερματισμένου χώρου και την ανόθευτη στρατηγική του αυτόνομου ρόλου απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

2. Αλλαγή Πολιτικής. Με ένα ολοκληρωμένο αξιόπιστο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης. Με Ελληνική ιδιοκτησία και ταυτότητα για όλες τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Που θα οδηγεί στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και θα πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στην συμφωνία κατά προτεραιότητα με την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα πατριωτικό σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης με Κοινωνική Δικαιοσύνη με κεντρικούς πυλώνες ένα επιτελικό αποτελεσματικό κράτος και ένα παραγωγικό κι υγιή ιδιωτικό τομέα.

Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσει η πολιτική αυτης της Κυβέρνησης.

Ο Ελληνικός λαός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές.


.topontiki.gr   

on 4:06:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Γεννηματά: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί - Μονόδρομος οι εκλογές

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.