loading...

Το κυβερνητικό αφήγημα περί άναρχης δόμησης στο Μάτι καταρρίπτεται από την υπογραφή Σταθάκη

«Η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά τον Ιανουάριο του 2012» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος όμως παραδέχθηκε ότι το ΠΔ που φέρει την υπογραφή του (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο σχετικής γνωμοδότησης του ΣτΕ.

Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο από την στιγμή που ο κ. Σταθάκης έβαλε την υπογραφή του εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο υπάρχουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες όπως είναι οι Καμμένος, Σπίρτζης που κάνουν λόγο για αυθαίρετα και άναρχη δόμηση θέλοντας να ρίξουν την ευθύνη στους κατοίκους για την τραγωδία στο Μάτι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η προσπάθεια πολεοδόμησης ξεκίνησε με Υπουργική Απόφαση το 2003, που περιλάμβανε 82 οικοδομικά τετράγωνα.

«Την Απόφαση αυτή έκρινε παράνομη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ). Όταν αυτό εκδόθηκε (το 2012), αφορούσε 68 από τα 82 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής» σημείωσε.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος «τον Νοέμβριο του 2013 προωθήθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο ΠΔ, το οποίο αφορούσε 9 από τα εναπομείναντα 14 οικοδομικά τετράγωνα. Το ΣτΕ το απέρριψε και στη γνωμοδότησή του υπέδειξε στη Διοίκηση «εάν το κρίνει σκόπιμο, να το αναδιατυπώσει κατά τρόπο ώστε να αφορά αμιγώς τα οικοδομικά τετράγωνα 292 και 295″. Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή μου (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο αποκλειστικά αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του ΣτΕ», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως «την επαύριο μιας τόσο μεγάλης εθνικής τραγωδίας θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση».

Το ΦΕΚ που αποκαλύπτει την υποκρισία
Τα κλάματα του πυρόπληκτου στην Ραφήνα μπροστά στην χυδαιότητα του Πάνου Καμμένου αποτέλεσαν την πιο γλαφυρή αποτύπωση του αισθήματος των Ελλήνων απέναντι στον κυνισμό της κυβέρνησης που είχε το θράσος να επιρρίψει τις ευθύνες για την τραγωδία με την πυρκαγιά στους ίδιους τους πολίτες!

Ωστόσο οι σοφοί Ρωμαίοι έλεγαν πριν μερικές χιλιάδες χρόνια «Verba volant, scripta manent», που σημαίνει πως τα λόγια πετούν και τα γραπτά μένουν. Έτσι, ό,τι και να λένε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτά που έχουν υπογράψει είναι αυτά που μας μένουν.

Πέραν λοιπόν της αηδιαστικής συγκυρίας που επέλεξαν να περάσουν τροπολογία για αύξηση των μισθών στις ΔΕΚΟ έως και 60% (που μετά από τον σάλο απέσυραν) , βρίσκουμε ψάχνοντας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ένα ΦΕΚ το οποίο φέρνει «βαρβάτες» υπογραφές και δημιουργεί το καταλληλότερο πλαίσιο για να δούμε επιτέλους μία παραίτηση μετά από τόσους νεκρούς.Συγκεκριμένα στο Άρθρο 1 σημειώνεται:

«Εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο τμήματος της περιοχής «Κόκκινο Λιμανάκι» της Δημοτικής Ενότητας Ραφήνας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου (Ν. Αττικής), της οποίας η χρήση για δεύτερη κατοικία έχει προσδιορισθεί με το από 20.8.1985 π.δ/γμα (Δ’456) και ειδικότερα στα Ο.Τ. 292 και 295 με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, οδών και πεζοδρόμων, όπως οι παραπάνω ρυθμίσεις φαίνονται στα δύο (2) σχετικά χρωματισμένα πρωτότυπα διαγράμματα σε κλίμακα 1:1000, που θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών και Γεωχωρικων Πληροφοριών με την 6822/2017 πράξη του και που αντίτυπα τους σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύονται με το παρόν διάταγμα».


Το ακόμα πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το ΦΕΚ όχι μόνο φέρνει την υπογραφή Σταθάκη, αλλά και το ότι ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών που το υπογράφει, υποσημειώνει «Με εντολή υπουργού»!
Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ με ένα κλικ ΕΔΩ

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης που προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες από την κλιματική αλλαγή, μέχρι στους ίδιους τους κατοίκους, σκοντάφτει στην πραγματικότητα που οι ίδιοι οι κυβερνώντες υπογράφουν. Και η κριτική δεν ασκείται στο ότι υπέγραψαν.

Ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν, όταν μιλάμε για τόσες χιλιάδες σπίτια, τα οποία είναι και «τακτοποιημένα», ενώ η υπόθεση με το Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι, έχει περάσει και ξαναπεράσει από πολλές κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Το γεγονός πως Καμμένος και Σπίρτζης έχουν επενδύσει για την πολιτική τους επιβίωση στα πτώματα των νεκρών αγνοώντας τι υπογράφει η κυβέρνησή τους, αποδεικνύει απλώς περίτρανα πως πρόκειται περί αδίστακτων ατόμων που δεν έχουν καμμία ενοχή για να ζητήσουν συγγνώμη…


.eleftherostypos.gr  

on 10:14:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το κυβερνητικό αφήγημα περί άναρχης δόμησης στο Μάτι καταρρίπτεται από την υπογραφή Σταθάκη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.