loading...

Συνέντευξη-ντροπή από Τόσκα-Τζανακόπουλο: Ο καιρός και οι εμπρηστές φταίνε για τους νεκρούς στο Μάτι





















Σε μία συνέντευξη Τύπου που εξελίχθηκε σε παρωδία οι κ.κ. Τόσκας και Τζανακόπουλος αντί να απολογηθούν για την εθνική τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι αποθέωσαν τους εαυτούς τος, είπαν ότι δεν έκαναν λάθη και ότι για όλα φταίει ο καιρός, οι εμπρηστές και η άναρχη δόμηση.

Μάλιστα την ίδια στάση τήρησαν και οι αρχηγοί της πυροσβεστικής και της αστυνομίας οι οποίοι επίσης δήλωσαν υπερήφανοι για το έργο τους.

Για στοιχεία που «δείχνουν» ότι πρόκειται για εμπρησμό έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Σύμφωνα με τις έρευνες που γίνονται από το ανακριτικό τμήμα έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες που αφορούν εμπρησμό. Εμφανίστηκαν πολλές εστίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας και έκανε λόγο για «ύποπτο εύρημα» στο Μάτι.

Επίσης είπε ότι μπορεί να έγιναν λάθη αλλά όπως τόνισε ότι όσο και αν σκέφτηκε κατέληξε ότι δεν βρήκε μεγάλα επιχειρησιακά λάθη σε όλη αυτή την κατεύθυνση των επιχειρήσεων. Επίσης αποκάλυψε ότι υπέβαλλε παραίτηση αλλά δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό αλλά το έκανε μόνο για συνειδησιακούς λόγους.






Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο».

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος τόνισε ότι εισηγηθήκαμε την εκκένωση των περιοχών αλλά στην συνέχεια ο υπαρχηγός τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Στην συνέχεια το αλαλούμ έγινε μεγαλύτερο με τον κ. Τζανακόπουλο να λέει ότι δεν είναι ευθύνης της πυροσβεστικής η εκκένωση και στην συνέχεια τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει εκκένωση γιατί το φαινόμενο ήταν αστραπιαίο! «Δεν μπορούσε να εκκενωθεί μία πόλη 20.000 ανθρώπων. Θα θέλαμε να ήταν διαφορετικό θα θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Οι κατασκηνώσεις δεν μπορούν να συγκριθούν με οικισμούς».

Μάλιστα τον λόγο τον πήρε μόνος του προσπαθώντας στην ουσία να δώσει την δική του διάσταση στα όσα έλεγαν οι αρχηγοί του πυροσβεστικού σώματος που ήταν φανερό ότι δεν είχαν σαφείς απαντήσεις για την εκκένωση.

«Μόνο για δέκα λεπτά κλείσαμε τον δρόμο, όταν η φωτιά έφτασε στην Μαραθώνος» τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας. Στην συνέχεια δήλωσε περήφανος τονίζοντας πως αν αποφάσιζε κάτι διαφορετικό, ίσως βρισκόμασταν σήμερα μπροστά σε θέαμα 1.000 αυτοκινήτων με καμένους ανθρώπους και πρόσθεσε: «Αν δεν είχε αδειάσει ο δρόμος από την αστυνομία θα ζητούνταν σήμερα ευθύνες από την αστυνομία για αυτούς τους ανθρώπους στα αυτοκίνητα».

Στην συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος φανερά εκνευρισμένος επανέλαβε τα όσα είπε μετά τις δηλώσεις των αρχηγών του πυροσβεστικού σώματος. Μάλιστα στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε «Θα πάρετε την απάντηση που θέλω να σας δώσω. Δεν θα συνεχίσουμε τον διάλογο».
Σχετικά με τον κόσμο που βρέθηκε στην θάλασσα ο Νίκος Τόσκας είπε: «Σε ό,τι αφορά τον συντονισμό και την μεταφορά των πληγέντων… Συγγνώμη, έχετε σχεδιάσει ποτέ την μεταφορά 2 ανθρώπων με μια βάρκα; Μιλάμε για χιλιάδες. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι σε μια τέτοια καταστροφή να μεταφερθεί τόσος κόσμος; Οι αυτοματισμοί είναι ωραίο στο μυαλό μας. Αλλά σε τέτοιες καταστροφές, σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι».
Στην συνέχεια είπε:: «Δεν ήρθαμε για να πούμε ότι πήγαν όλα καλά. Είπα πριν ότι προφανώς θα υπάρχουν και λάθη. Δεν αποκρύψαμε τίποτα. Δεν θα μπορούσαμε εξάλλου. Πρέπει να αναγνωριστεί η τεράστια προσπάθεια που έγινε από την πυροσβεστική. Σώθηκε πολύς κόσμος χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών, αστυνομικών και εθελοντών. Οφείλουμε ένα ευχαριστώ. Θα ήμασταν άδικοι».



.eleftherostypos.gr/   


on 11:31:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Συνέντευξη-ντροπή από Τόσκα-Τζανακόπουλο: Ο καιρός και οι εμπρηστές φταίνε για τους νεκρούς στο Μάτι

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.