loading...

Ανασχηματισμός με σφραγίδα Τσίπρα - Πότε θα γίνει, ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, τα νέα πρόσωπα

Μετά το πρώτο διάστημα αμηχανίας που ακολούθησε τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει έναν βηματισμό έτσι ώστε από το πένθος για την τραγωδία, που έχει καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της, να περάσει σταδιακά στην ατζέντα της επόμενης μέρας και να μη χαθεί τελείως το ορόσημο της εξόδου από το μνημόνιο στις 20 του μήνα.

Οι πυκνές πρωτοβουλίες των πρώτων ημερών του Αυγούστου, στις οποίες συγκαταλέγονται και οι παραιτήσεις - καρατομήσεις προσώπων που βρέθηκαν σε καίριες θέσεις ευθύνης την ώρα της τραγωδίας, αποκαλύπτουν μια προσπάθεια:

Να κλείσει ο κύκλος των ευθυνών και των πρωτοβουλιών σχετικά με τις πυρκαγιές το πρώτο μισό του Αυγούστου.

Να αποσυνδεθεί ο αναπόφευκτος μετά την παραίτηση Τόσκα ανασχηματισμός από την τραγωδία και να προσλάβει χαρακτήρα επανεκκίνησης και μετάβασης στην εποχή μετά την οκταετή «περιπέτεια» των μνημονίων, περίοδο όπου η κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα πρώτα σημάδια ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έχουν λίγο χρόνο στη διάθεσή τους, καθώς οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να συνδυαστούν με το ορόσημο της εξόδου – ο ανασχηματισμός τοποθετείται στο διάστημα μεταξύ της 20ής Αυγούστου και της ΔΕΘ (8-9 Σεπτεμβρίου).

«Οι αλλαγές προσώπων τόσο στο επίπεδο του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και σε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό θα φέρουν τη σφραγίδα του Τσίπρα, χωρίς παζάρια με τρίτους».

Αυτό δηλώνει στο «Π» υπουργός, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, δίνοντας το στίγμα των αλλαγών που θα γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ανασχηματισμός και οι όποιες άλλες αλλαγές θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Εκλογικό σχήμα με πολιτικές και επικοινωνιακές δυνατότητες για να δώσει τις εκλογικές μάχες της επόμενης χρονιάς.

2. Άνοιγμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με επιλογές προσώπων που δεν είναι απαραίτητο να έχουν χρηματίσει υπουργοί σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

3. Αξιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που ανήκουν στη γενιά του Τσίπρα, αλλά και αναβάθμιση ορισμένων που ήδη βρίσκονται στο Υπουργικό Συμβούλιο και σε ορισμένους οργανισμούς.

Ενδιαφέρον θα έχει το αν ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε απομακρύνσεις υπουργών και μετακινήσεις κάποιων που είτε δεν έχουν ανταποκριθεί στον ρόλο τους είτε με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους έχουν δημιουργήσει προβλήματα...

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, τα υπουργεία όπου θα γίνουν αλλαγές και έχουν μπει στο παζλ του ανασχηματισμού για καρατομήσεις, μετακινήσεις, αλλαγές, είναι:

● Προστασίας του Πολίτη.

● Εθνικής Οικονομίας.

● Υγείας.

● Ναυτιλίας.

● Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

● Υποδομών.

● Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

● Διοικητικής Αποκέντρωσης.

Σε πολλά από τα υπουργεία αυτά, οι αλλαγές δεν αναμένεται να αφορούν απαραιτήτως ή μόνο τους υπουργούς, αλλά και αρκετούς υφυπουργούς, με μετακινήσεις, αναβαθμίσεις κ.λπ.

.topontiki.gr  

on 3:50:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ανασχηματισμός με σφραγίδα Τσίπρα - Πότε θα γίνει, ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, τα νέα πρόσωπα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.