loading...

Πολεμική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας με Αμερικανικό πυροκροτητή – «Τεντώνει» την κατάσταση ο Ρ.Τ.Ερντογάν

























Την Ελλάδα βάζει μπροστά η Αμερική να κόψει τον δρόμο στον αλαζόνα Ερντογάν περιπλέκοντας την κατάσταση και δημιουργώντας πολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών. Σήμερα είχαμε ακόμη ένα επεισόδιο που δείχνει ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με την τουρκική Μιλιέτ τρία σκάφη του ελληνικού λιμενικού επιχείρησαν να προσεγγίσουν πλοία με τουρκική σημαία αλλά τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού που τα συνόδευαν ανάγκασαν τα ελληνικά να τραπούν σε φυγή!

Το νέο επεισόδιο έγινε κοντά σε Κάλυμνο, Ψέριμο και Κω.


Παράλληλα, η Τουρκία κατηγόρησε ανοιχτά τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ότι έδωσαν στο Ελληνικό Λιμενικό την πληροφορία περί ύπαρξης ναρκωτικών στο τουρκικό εμπορικό πλοίο ACT, το οποίο αρνήθηκε να υπακούσει στις προειδοποιήσεις του σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής με αποτέλεσμα το πλοίο να «γαζωθεί» με τουλάχιστον 16 σφαίρες.

Προσωπικά ο ίδιος ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε εντολή για γραμμή μετωπικής αντιπαράθεσης με την Ελλάδα με αμερικανικό πυροκροτητή.

Με πηχυαίους τίτλους γνωστές τουρκικές εφημερίδες ρίχνουν την ευθύνη στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Aksam «Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καθοδήγησαν την Ελλάδα», αλλά και ο υπέρτιτλος «Το πλοίο στο οποίο επιτέθηκε το Ελληνικό Λιμενικό βγήκε καθαρό» και «Τα πυρά διήρκεσαν 1 ώρα» της Mıllıyet.


Μάλιστα, οι Τούρκοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι μετέφερε ναρκωτικά το πλοίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, ο ίδιος ο ελληνικός Τύπος αποκάλυψε ότι η πληροφορία περί ύπαρξης ναρκωτικών στο συγκεκριμένο πλοίο δόθηκε από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την υπηρεσία DEA (Drug Enforcement Agency).

Όπως, άλλωστε, επισημαίνεται οι ελληνικές Αρχές έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους για διακίνηση ναρκωτικών και άνθρώπων στο Αιγαίο.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Νιχάτ Οζτούρκ, δήλωσε ότι τα πυρά πεναντίον του πλοίου διήρκεσαν 1 ώρα και καταδίκασε, λέγοντας:

«Επισκιάζει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Ελπίζω να μην ξαναβιωθεί αντίστοιχο επεισόδιο».

Ταυτόχρονα, ο πρώην Γ.Γ. του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ (που ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει στρατιωτικά 18 τουρκικά νησιά), δήλωσε ότι εν προκειμένω δεν θεμελιώνεται δικαίωμα χρήσης πυρών εναντίον τουρκικού πλοίου και η ελληνική πλευρά προέβη σε ξεκάθαρη επίθεση.

Υπενθυμίζεται, επίσης, η αποκάλυψη της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet για τις σχέσεις του Ερντογάν με το συγκεκριμένο πλοίο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το πλοίο ACT ανήκει στον Αμπντουραχίμ Ντουνταρ, συγγενή στελέχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου ηγείται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δημοσίευμα σημειώνει δε ότι τόσο το ίδιο το πλοίο όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή, ενώ σε ένα εκ των σκαφών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, είχαν εντοπιστεί 3400 σφαίρες. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Υεμένη προς την Ουκρανία.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι το 2014, ακόμη ένα σκάφος με το όνομα BARIS, έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και έπλεε ακυβέρνητο. Όταν ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 700 Σύρους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πλοίο είχε μισθωθεί σε ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι ο καπετάνιος του πλοίου ACT, Haluk Sami Kalkavan, εντάχθηκε στον στόλο Mavi Marmara, με το γνωστό επεισόδιο της επίθεσης των ισραηλινών κομάντο το 2010 και τη σύλληψή του από τις ισραηλινές δυνάμεις.






on 8:17:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πολεμική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας με Αμερικανικό πυροκροτητή – «Τεντώνει» την κατάσταση ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.