loading...

Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στα μαγαζιά


από Έλενα Μπούλια

Αρχίζουν την Δευτέρα 10 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Για να ενισχυθεί, μάλιστα, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, την Κυριακή 16 Ιουλίου θα παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά, σε ώρες που θα ορίσει το κάθε κατάστημα αυτόνομα. Δείτε τι συμβουλεύει τους καταναλωτές η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.


Η ΕΣΕΕ, λοιπόν, τονίζει ότι στα ταμπελάκια των προϊόντων πρέπει να αναγράφεται η παλιά και η νέα τιμή, ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

Αν υπάρχει εύρος στα ποσοστά έκπτωσης, θα πρέπει να αναγράφεται στις προθήκες των καταστημάτων (π.χ. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ από 25% έως 50%), ειδικά αν η έκπτωση γίνεται σε περισσότερα από το 60% των πωλούμενων ειδών.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους καταστηματάρχες ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εκπτώσεων, γιατί τυχόν παραβατική συμπεριφορά με ανακριβείς τιμές, τιμωρείται με πρόστιμο. Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η παράβαση.

Δεδομένης της σημαντικής αύξησης του τουρισμού φέτος, ο οποίος αναμένεται να τονώσει την αγορά, η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι οι εκπτώσεις θα είναι ιδιαιτέρως συμφέρουσες και καλεί τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευτούν, κάνοντας έξυπνες αγορές!


http://www.mama365.gr

on 8:31:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στα μαγαζιά

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.